Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7

reyxen 12 Lut 2019 13:31 87 3
  • #1 12 Lut 2019 13:31
    reyxen
    Poziom 4  

    Witam serdecznie. Mam problem z instalacją systemu Windows 7 na laptopie ASUS R500VM.

    Początkowo nie byłem w stanie zainstalować ze względu na komunikat o braku sterownika napędu, ale dzięki programowi windows 7 image updater pozbyłem się problemu.

    Niestety kolejnym blokiem przez który nie mogę przebrnąć jest błąd pojawiający się w trakcie samej instalacji. Występuje on po odpięciu pendriveboot przy ponownym uruchomieniu komputera. Instalator włącza się ponownie, kończy ostatni podpunkt instalacji i w momencie załadowania systemu do ustawienia w daty, regionu itp ( to okno już nie wyskakuje) wyświetla się bluescreen ( zamieszczam na fotografii). Ponowne odpalenie nic nie daje.

    Próbowałem zainstalować system na innym laptopie. Nie było żadnego problemu, instalacja zakończona pomyślnie.

    Wrzucam jeszcze zdjęcia ustawień BIOS. W bios próbowałem zmienić Dysk z ICE na AHCI (to jedyne opcje) - bez rezultatu. Bios zaktualizowałem do najnowszej wersji.

    ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7 ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7 ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7 ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7 ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7 ASUS R500VM - Błąd instalacji systemu Windows 7

    Proszę o pomoc.

    0 3
  • #2 12 Lut 2019 16:23
    kindlar
    Poziom 38  

    Zmieniałeś UEFI BOOT?

    0
  • #4 12 Lut 2019 18:29
    reyxen
    Poziom 4  

    Już tego próbowałem. Niestety bez skutku.

    0