Witam ostatnio koleżanka poprosiła mnie o naprawie pewnego telefonu Xiaomi Mi 4A , poprosiła mnie ponieważ zazwyczaj pomagam jej w rożnych prostych problemach , Ostatni raz kiedy działał ona go użytkowała , prowadziła rozmowę przez kamerkę w messenger , powiedziała ,że telefon miał mało baterii więc podłączyła go do ładowania (nie oryginalna ładowarka bo zgubiła poprzednią) lecz po chwili telefon się wyłączył i do teraz nie działa , kupiła inny telefon o wiele mniejszych parametrach Samsunga s4 mini i korzysta teraz z niego a tamtego dała do szafki lecz po pewnym czasie poprosiła mnie o naprawę tego telefonu . Telefon przed tym jak oddała mi go do naprawy był wysyłany do serwisu lecz ci bez słowa odesłali go .
Po krótkiej analizie telefon jest w dobrym stanie po rozebraniu widać przebite plomby oraz osmolone złącze mikro usb , ten fakt sprawił ,że kupiłem nową część : Nie moge podać linku (XIAOMI REDMI 4a GNIAZDO ŁADOWANIA USB MIKROFON)
Po zamontowaniu ów części telefon tylko sie grzeje i nadal nie daje oznak życia , taśma łącząca baterie z daną częścią wydaje się uszkodzona ale nie mam pewności , telefon podłączony do ładowarki / komputera rozgrzewa się do kosmicznych temperatur nawet dioda sie nie swieci,
Proszę o pomoc :3 z Góry Dziękuje
Po krótkiej analizie telefon jest w dobrym stanie po rozebraniu widać przebite plomby oraz osmolone złącze mikro usb , ten fakt sprawił ,że kupiłem nową część : Nie moge podać linku (XIAOMI REDMI 4a GNIAZDO ŁADOWANIA USB MIKROFON)
Po zamontowaniu ów części telefon tylko sie grzeje i nadal nie daje oznak życia , taśma łącząca baterie z daną częścią wydaje się uszkodzona ale nie mam pewności , telefon podłączony do ładowarki / komputera rozgrzewa się do kosmicznych temperatur nawet dioda sie nie swieci,
Proszę o pomoc :3 z Góry Dziękuje