Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Generator wodoru hho podłączenie cel elektrod

Szofer124 17 Feb 2019 16:32 2469 30
    Szofer124
    Level 8  
    Witam wszystkich proszę o pomoc w zrozumieniu budowy generatorów hho. Zastanawiam się czemu cele elektrody nie są wszystkie podłączone ??. Mamy pierwsza katodę czyli minus ona jest podłączona kolejne cztery nie są podłączone i następna anoda plus ??? Jak mam to rozumieć . Chodzi o te katodę czemu 4 następne płyty nie są podłączone ??? Czy nie lepiej było by je podłączyć wszystkie ?? Albo założymy i podłączyć ujemna dodatnia ujemna dodatnia i tak dalej ? Proszę o odpowiedzi
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Podłączone są teorytycznie pierwsza jest połączona i z niej przechodzi prąd do kolejnych minusowych przez co tworzy się gaz tak mam to rozumieć ?
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Rozumiem . Dziekuje za odpowiedzi . A jeżeli podłączył by 5 elektrod minusowych i do każdej dał napięcie 2,5 v i dał jedna plusową to generator bie był by bardziej wydajny ? W sensie że by wytwarzał więcej wodoru jak tlenu . Bo z tego co wyczytałem to katodach wytwarza się wodór ?
    Krzysztof Kamienski
    Level 43  
    @Szofer124 Idźmy jeszcze dalej. Jako elektrodę plusowa zastosować by należało cienki drucik. Wówczas wydzielało by się 99 % wodoru i 1 % tlenu. Po zmianie biegunowości było by odwrotnie - 1 % wodoru, i 99 % tlenu. Wówczas mógłby go Kolega zużytkować na utlenienie pewnego organu, który jak widać zawodzi. :cry:

Moderated By arko100:

3.1.9. Nie ironizuj i nie bądź złośliwy w stosunku do drugiej strony dyskusji. Uszanuj odmienne zdanie oraz inne opinie na forum.

Szofer124
    Level 8  
    Nie zawodzi nie zawodzi ..... już się zaczyna widzę nie ma sensu ciągnąć tematu gdzie indziej zaczerpnę pomocy powodzenia ..aaa i dzięki ...
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Źle mnie zrozumiałeś chodziło mi o podłączenie wszystkich cel pod napięciem 2,5v nie jednej 12 v a resztę 2,5

Dodano po 2 [minuty]:

Dobra skoro zmieniłeś ton to wydaje mi się ze mogę jeszcze o coś zapytać . A jeżeli dał bym 12v na każda przy czym wytwarza się więcej wodoru (tak wyczytałem ) i zrobił by obieg zamknięty i chłodził elektrolit bez wkładu energi? Domyślałem się ze były by straty związane z nagrzewaniem płyt ale czy zyski nie były by większe ?
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Nie . Każda elektrodę płytę podłączyć pod- żeby na każdej było 12v
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Do każdej anody podłączony przewód sztuk strzelam 10 i zanużony pręcik jeden tak jak wspomniałeś na każdej płycie jest 12 volt wytwarza się więcej wodoru czy nie ?
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Nie chodzi o zmianę podłączenia tylko woltażu

Dodano po 1 [minuty]:

O zwiększenie napięcia i studzeniu . Wpadła kuleczka do otworu ?
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    No wiec właśnie o to mi chodziło wiec ba to wychodzi ze lepiej ułożyć płyty tak : -+-+-+-+- wytwarza się dużo wodoru i dużo tlenu a napięcie jest 12 v szybciej się nagrzewa tworzy więcej wodoru ale można to schłodzić

Dodano po 2 [minuty]:

To jak mam to zrozumieć jeżeli chce ułożyć 10 płyn aktor i użyć pręcika to twierdzisz ze między płytami nie ma prądu i nie wytwarza się wodór to jakim sposobem wytwarza się wodór jak jak 5 płyt jedna jest podłączona kolejnych 4 nie to na to wychodzi ze na 4 tez nic się nie wytwarza

Dodano po 36 [sekundy]:

Anod *
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Czyli amperaż rozumiem no a jak wytłumaczysz znjawisko ze jedna jest podłączona kolejnych 4 nie to jak maja pracować ?
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Wytłumacz mi proszę co jest zależne od poboru prądu wielkość płyt ilość płyt albo może odstęp między płytami

Dodano po 2 [minuty]:

Poborem prądu
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    A powiedz mi stop 321 będzie dobrym rozwiązaniem
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Jeszcze raz dziekuje dobry człowieku na początki troszeke poszedłeś po bandzie ale wróciłeś na tory . Wdzięczny bym był o zostawienie jakiegos kontaktu żebym mógł zaczerpnąć jakieś info jak nie będę czegoś wiedział ale jeżeli nie masz na to czasu zrozumiem jeszcze raz dzięki ;)
  • Helpful post
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    A jeszcze z innej beczki a jak da prąd przemienny 230 ? Wyeebie😊 korki 😂😂?? Zwiększy się wydajność ? Bo z tego co wiem prąd stały ma duży wpływ na korozje
    User removed account
    Level 1  
    Szofer124
    Level 8  
    Tak wiem o tym sprawdzałem zrobiłem cele 5cm na 5 podłączyłem -+-+ pod stary prostownik na transformatorze i powstały bąble ponieważ nie wierzyłem w to co widzę na filmach z myślą ze pompują tą wodę gazem jak podpalilen te bąble byłem mocno zdziwiony i to tknęło do tego żeby rozmyślać w tym kierunku i stworzyć coś do swojego diesla. Robię dużo wiec jak zrobię coś dobre może będą jakieś oszczędności

Dodano po 50 [sekundy]:

Robię dużo km *
    User removed account
    Level 1