Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

toyota yaris 2003 1.0 b radio

liszon 18 Feb 2019 20:11 3108 6
    liszon
    Level 6  
    witam wszystkich.raio normalnie świeci,tak jak by działało(tylko nie ma głosu).co najdziwniejsze po wyjęciu odbiornika GRA!!!!(nie jestem naćpany)to jest fakt!!!!!czy ktoś pomoże???
    pitron
    Level 24  
    Radio masz na dole, u góry masz wyświetlacz komputera pokładowego który obsługuje też radio.
    Wymieniałem takie radio na zwykłe z ramką akcesoryjną.
    Oryginalne radio czasami przestawało grać i że było raczej oldscholowe to nie widziałem sensu grzebania w nim.
    liszon
    Level 6  
    no właśnie tu się tak dzieje.pewnie jakieś zimne luty.no już się domyśliłem.rozebrałem ale radia tam nie ma.jest pewnie tam gdzie CD.jutro tam zajrzę.dzięki
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Standard.

Radio zalane przez kabel antenowy i zgnita końcówka mocy + ew. spalone oba głośniki.
    pitron
    Level 24  
    SZYMON BYDGOSZCZ wrote:
    Radio zalane przez kabel antenowy

Zastanawiam się czy to możliwe bo antena jest na dachu i kabel ma kawał drogi do radia pod różnymi kątami...

Dodano po 3 [minuty]:

liszon wrote:
    jest pewnie tam gdzie CD

Dokładnie tam gdzie CD jest radio:

Zakładasz taka ramkę i możesz wrzucić radio zwykłe lub 2din.
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    pitron wrote:
    Zastanawiam się czy to możliwe bo antena jest na dachu i kabel ma kawał drogi do radia pod różnymi kątami...

Standard.

To jest radio od wersji japońskiej z wadliwą anteną.

Robiłem już kilkadziesiąt tych radii.

Druga wada tych radii to psujące sie głowice UKF.

Radio od wersji francuskiej po 2002 r ma kwadratowe klawisze i ma antenę z tyłu i nie leci woda.

Od razu uprzedzam radio od 2002r ma inne wygięcie przodu i nie pasuje dobrze do starej konsoli.

Dodano po 3 [minuty]:

pitron wrote:
    i kabel ma kawał drogi do radia pod różnymi kątami.

Ale zawsze od góry ku dołowi.

Trzeba dołożyć za radiem 0.5 m przedłużacz antenowy żeby kabel schodził poniżej poziomu radia i naciąć izolację żeby woda leciała za radiem a nie do radia lub wymienić antenę na NOWĄ.
    pitron
    Level 24  
    Czy ten przeciek dotyczy tej gumy od anteny izolującej otwór w dachu czy to leci jakoś wewnątrz anteny?