Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Zlecę] Projekt płytki do urządzeń pomiarowych.

jacekmaj 22 Feb 2019 18:15 1830 23
Renex
    jacekmaj
    Level 6  
    Witam.

Kupiłem na Słowacji takie urządzenie jako na zdjęciu, i chciałbym zlecić seriową produkcje.
    Potrzebuję przygotować dokumentacje do produkcji urządzenia. Projektów paneli PCB, plików gerber atd.
    Projekt musi być na całe urządzenie( 2 płytki oraz połączenie, dopasowanie wszystkich części elektronicznych płytki) tag, żeby firmie produkcyjnej mogli bez poprawek wyprodukować. I mieć wszystkie funkcje jak w opisie.

Funkcja urządzenia — Urządzenie wraz z baterią (CR2032, CR2025 lub CR2450) wkłada się w mierzaka. Jak jest mierzak w ruchu to zasilanie baterią jest otwarte.
    Po odłożeniu mierzaka po 2 minutach bez ruchu urządzenie odłącza baterie. Jak mierzak zacznie się ponownie ruszać urządzenie podłącza baterie z powrotem. Na płytce jest LED, która zamruga po włożeniu baterii. Później w trybie pracy nie mruga.

Rozmiary-Strona A: Ø - 20mm
    Strona B: Ø - 18mm
    Szerokość C - 4,4mm (bateria CR2032, CR2025 albo CR2450 )
    Grubość strona A: 0,3mm
    Grubość strona B: 0,3mm
    Na płytce:
    - Accelerometers
    - Mikroprocesor
    - Światło LED

Czas wykonania-PILNE.
    Proponowane wynagrodzenie-4000zł (do negocjaci)
    Kontakt - jacek.majchrzak1(_at_)interia.pl

Proszę o podanie w odpowiedzi przewidywanego terminu, oczekiwanego wynagrodzenia, formy współpracy (osoba prywatna/ firma) oraz maila, który ułatwi kontakt.

Dalej poszukuje firmy, która potrafi wyprodukować 100 sztuk tego urządzenia.

Dziękuje.

[Zlecę] Projekt płytki do urządzeń pomiarowych.
    Contact the author of the topic by Private Message (PM icon).
  • Renex
    FastProject
    Level 28  
    Co to jest tem mierzak? Urządzenie tylko mruga LED podczas ruchu? Jeśli coś zwiera baterie będąc w ruchu i zasila tylko led to po co taki układ.... Nie może urządzenie zewrzeć samego LED migajacego ?

Jak ma to tak wyglądać to daleka i kosztowną droga przed Tobą. Masz tam 2 płytki w tym jedna flex pcb.

Rozumiem że szukasz kogoś kto pracuje obie płytki i napisze program na procesor?
    jacekmaj
    Level 6  
    Urządzenie tytko, włącza i wyłącza mierzak przez odłączenie baterii. Jest w nim Accelerometers.
    Jak się urządzenie rusza to jest bateria podłączona, jak się nie rusza przez 2 minuty to odłączy baterie.
    + jest LED światło jak (jak włożę baterie to zamruga, że urządzenie działa i jest gotowe do pracy) później w trybie pracy już nie mruga.
    LChucki
    Level 31  
    jacekmaj wrote:
    Proponowane wynagrodzenie-4000zł (do negocjaci)

Jeśli tylko projekt PCB to ok,iorac pod uwagę, że
    jacekmaj wrote:
    żeby firmie produkcyjnej mogli bez poprawek wyprodukować

i pilne.

Jeśli trzeba napisać program to stanowczo za mało. Jeśli pilne to nie 4'000 ale 40'000.
  • Renex
    jacekmaj
    Level 6  
    Cena do negocjacji, proszę każdego chętnego do kontaktu.
    LChucki
    Level 31  
    jacekmaj wrote:
    Cena do negocjacji, proszę każdego chętnego do kontaktu.

Do negocjacji, ok ale:
    - tylko rysunek PCB na podstawie schematu?
    - opracowanie urządzenia (schemat i PCB)
    - całość: schemat, PCB, program
    ?
    JarekC
    Level 32  
    Może podaj namiar na oryginalny opis urządzenia, bo twój jest zupełnie nieczytelny
    jacekmaj
    Level 6  
    Przepraszam za mój opis, nie znam się zbytnio na elektronice i jestem Czechem. Niema oryginalnego opisu, kupiłem tę część na bazarze na Słowacji.

Ponowny opis funkcji:
    Urządzenie tytko, włącza i wyłącza mierzak przez odłączenie baterii. Jest w nim Accelerometers.
    Jak się urządzenie rusza to jest bateria podłączona i wszystko działa, jak się nie rusza przez 2 minuty to odłączy baterie i cały mierzak i projekt jest martwe.
    + jest LED światło jak (jak włożę baterie to zamruga, że urządzenie działa i jest gotowe do pracy) później w trybie pracy już nie mruga.

Chciałbym zamówić:
    Kompletny projekt do produkcji(schematy, rysunki , oprogramowanie atd), nic więcej niechce załatwiać. Tylko produkować. S człowiek s którym się umowie na wyprodukowaniu projektu. To mu dam ten, co mam w domu i na jego podstawie zrobi projekt.

Dalej poszukuje producenta wersji próbnej cca 100sztuk, a później wersji produkcyjnej cca 1900sztuk. Jeżeli będzie pewność że wszystko w projektu jest ok. To zaraz wyprodukujemy 2000sztuk.

Chętnych proszę o kontakt Emilowy a później porozmawiamy telefonicznie. Będzie dla wszystkich łatwiej.

jacek.majchrzak1(malpa)interia.pl
    TvWidget
    Level 37  
    W opisie użyłeś określenia "mierzak". Takiego słowa w języku polskim nie ma. Nie wiadomo więc co to jest.
    Anonymous
    Level 1  
    FastProject
    Level 28  
    atari_robbo wrote:

Autor napisał wcześniej że jest Czechem, czyli może nie znać dobrze języka polskiego. On o tym wie, inni czytajacy forum też o tym wiedzą więc jaki jest sens Twojej wypowiedzi gdzie mówisz że takiego słowa nie ma? Chcesz pomóc w temacie czy wytykać wszystkie błędy językowe?

A gdzie ty widzisz wytykanie błędów? Nikt na początku nie wiedział że autor jest obcokrajowcem, sam się domyślalem ale nie byłem pewien.

Ciężko było zrozumieć co ma na myśli, teraz czekam czy potwierdzi czy faktycznie chodzi o zabezpieczenie kluczyka...
    TvWidget
    Level 37  
    atari_robbo wrote:
    więc jaki jest sens Twojej wypowiedzi gdzie mówisz że takiego słowa nie ma?

Autor nie odpowiedział na pytanie co to jest "mierzak". Mógł więc być nieświadomy tego, że kluczowe określenie jest niezrozumiałe. Ja nie domyśliłem się, że chodzi o pilota do samochodu.
    krisRaba
    Level 31  
    adam_k wrote:
    Autor próbuje skopiować:
    https://keylessprotector.com/pl/

Adam

To jak producent śledzi statystyki odwiedzin na swojej stronie, to się zdziwi co nagle taki ruch z elektrody ;)

Co do samego rozwiązania, to genialne w swojej prostocie :) Brak ruchu, to brak zasilania i mogą sobie skanować walizkami do woli ;) To klepanie w torebkę czy kieszeń by załączyć zasilanie trochę zabawnie wygląda, może sama detekcja ruchu by wystarczyła.. kradzieże na walizkę chyba wykonują głównie jak domownicy błogo śpią, czyli kluczyk jest w bezruchu. No chyba że polują w marketach na parkingu też, ale to pewnie trudniej nagrać akcję.

A, no i sam proceder takiego kopiowania.. ekhm.. delikatnie mówiąc - nieładnie.
    sundayman
    Level 25  
    Quote:
    sam proceder takiego kopiowania.. ekhm.. delikatnie mówiąc - nieładnie.

Niby na stronie jest wspomniany patent WIPO ST10/CPL423797, ale nie udało mi się go na szybko znaleźć - trzeba by zobaczyć co faktycznie jest chronione i gdzie...

Bo wyszukiwarka WIPO nic nie pokazuje - może w ogóle żadnego patentu nie ma :)
    jacekmaj
    Level 6  
    Jak pisałem, kupiłem na Słowacji. I według zdjęć widać, że inny produkt (ale myśl ta sama). O tej firmie co robi produkt v Polsce nie wiedziałem, ale tego patentu co pisze nei mogę wyszukać. Więc myśle, że mogę wyprodukować.
    JarekC
    Level 32  
    WIPO ST10/CPL423797 to chyba zgłoszenie patentowe ale może dotyczyć spraw technicznych albo tylko znaku towarowego.
    Cena urządzenia lekko zaporowa.
    sundayman
    Level 25  
    Quote:
    myśle, że mogę wyprodukować

Wiesz, to jest w sumie twój problem :)
    Firma, która to zrobi na twoje zlecenie zrobi to legalnie - bo nie ona będzie wprowadzać na rynek. W razie czego ty będziesz odpowiadać.
    Krzysztof Kamienski
    Level 43  
    Co z elektroniką klucza, w którym permanentnie będzie odcinane zasilanie ? Bo chyba tak ma to działać ? Po drugie, po co tam stado LEDów, skoro ma to znajdować się wewnątrz klucza ( komora bateryjna)?
    sundayman
    Level 25  
    Quote:
    po co tam stado LEDów

Tam jest tylko jeden LED (o ile w ogóle, bo nie widać dokładnie).
    jacekmaj
    Level 6  
    Witam.
    Dziękuje wszystkim chętnym. Zamówienie zostało zlecone.
    Pozdrawiam Majchrzak.