Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Challenger - przeróbka świateł usa

estor 26 Feb 2019 17:08 4629 8
    estor
    Level 14  
    Witam mam samochód z usa marki dodge challenger. proszę o nakierowanie w samochodzie sa czerwone klosze i żarówki dwu włóknowe , mam zaprzyjaźnionego elektryka ale one tego nie przerabiał możeci mi pomóc , pytanie do osób które to robiły jak zabrać się do tematu.
    Jeśli zastosuje żarówkę biało pomarańczową to uzyskuje kolor pomarańczowy ale przy wciśnięciu hamulca świeci się druga żarówka a tak nie powinno być. Czy musze ciągnąć oddzielną wiązkę od kierunków z przodu ?
    patryk898
    Level 11  
    W Opolu jest specjalista od Amerykańców - firma HD Customs, myślę że najlepszą opcją będzie tam po prostu pojechać i Ci to ogarnie, ale konkretnie musisz sam się dowiedzieć, wiem że się Mustangami zajmuję i przerabia w nich światla itd.
    Ślędzę forum MustangKlubPolska i jest tam zawsze polecany.
    estor
    Level 14  
    Tak wiem . W moim sa zarowki nie ledy . Zresztą do opola nie pojadę bo mam 200km do tego to nie jest robota na 1 czy 2 h. Szukam pomocy tu by razem z elektrkiem to ogarnąć
    estor
    Level 14  
    nikt nic nie wie ?
    CameR

Moderator of Vehicle Security

To taki - III generacja ?
    Nie podałeś nawet rocznika samochodu.
    Jak można "zdalnie" pomóc w takim przypadku.
    Wystarczyło zamieścić zdjęcie tyłu samochodu wykonane telefonem.

Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Reg. 3.1.17. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.
    feniks13
    Level 12  
    Przerabiałem temat . gdzieś to opisałem na elektrodzie , zrobiłem to na sześciu przekaźnikach , po trzy na stronę , bez ciągnięcia instalacji , jedyny błąd to że kierunki po wciśnięciu stopumrygają na przemian przód - tył.
    estor
    Level 14  
    CameR wrote:

To taki - III generacja ?
    Nie podałeś nawet rocznika samochodu.
    Jak można "zdalnie" pomóc w takim przypadku.
    Wystarczyło zamieścić zdjęcie tyłu samochodu wykonane telefonem.

Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Reg. 3.1.17. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.[/color]

Muszę przyznać że masz racje , nie podałem tego mój błąd mam model do 2014 r. idealnie taki jak na twoim zdjęciu .
    Myślałem że jak napisze że są żarówki to wystarczy bo od 2015 są ledy.
    Czy możesz coś pomóc ?
    esdarek
    Level 11  
    Serio nikt nie chce się podzielić jakąś podpowiedzią?