Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Astra K - Wzmacniacz 4 kanałowy pod radio fabryczne.

ŁukaszKarol 27 Feb 2019 14:18 2295 4
    ŁukaszKarol
    Level 2  
    Witam,
    jak w temacie. Posiadam Opla Astrę k i chciałbym pod fabryczne radio podpiąć wzmacniacz 4 albo nawet 6 kanałowy. Nie chce bawić się w Alpine KTP-445a, chciałbym pociągnąć wszystko od początku.
    Jest to możliwe ?
    Jeżeli tak proszę o podpowiedź jak to zrobić.
    ŁukaszKarol
    Level 2  
    Przeczytałem. Odbieram to w ten sposób że klient ma już głośniki podpięte pod radio i do tego podłącza subwoofer. Mi jednak zależy na tym żeby podnieść moc wyjściowa jaka idzie na głośniki z radia poprzez jakiś wzmacniacz tylko nie wiem jak to zrobić.
    powalla
    Moderator of CarAudio
    Masz 2 wyjścia, albo jak w tamtym temacie podpinasz wzmacniacz z wejściem Hi-Input albo kupujesz procesor dźwięku np. Helix DSP lub taniej GMS i do nich podłączasz wzmacniacz. Tylko nie napisałeś najważniejszego, czyli jakim budżetem dysponujesz i jak daleko chcesz iść w rozbudowę tzn. czy chcesz zmieniać głośniki przednie, wytłumiać drzwi, zakładać subwoofer?
    ŁukaszKarol
    Level 2  
    Jak narazie nie chce przeznaczyć więcej niż 1000zl. Głośniki jeszcze zostawię póki co chce zainstalować wzmacniacz pociągnąć przewody i podpiąć pod nie te glosniki które mam. Subwoofer jak najbardziej ale też przy kolejnym zakupie.

Jeszcze jedno nie zależy mi tak na głośności jak na jakości. Dużo stracę na jakość przez takie podpięcie hi?
    Mógłby ktoś opisać krótki schemat jak to podłączyć?

Dodano po 19 [godziny]:

Przeanalizowałem trochę wątków i w zasadzie nie wiem czy jest sens wydawać kasę na taki procesor dźwięku czy porostu przerobić sygnał z głośników na RCA i podpisać to pod wzmacniacz dużo stracę na jakości będzie to wyraźnie odczuwalne? W ogóle dobrze kombinuje z tym RCA?