Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Astra G HB dobór car audio - Co kupić, prośba o ocenę zestawu

dernel1 27 Feb 2019 20:25 459 1
    dernel1
    Conditionally unlocked
    Witam
    Mam radio DEH-S3000BT
    Aktualnie głośniki standardowe oryginalne z przodu 2 niskotonowe 2 woofery i z tyłu też dwa woofery . Stare lumpy z czego od pasażera nie działa woofer.
    Nie jestem melomanem ale chciałbym żeby przyzwoicie zestaw grał. Słuchanie radia, słuchowisk na CD i muzyki głównie gatunku rap.
    Wszedłem w posiadanie zestawu PHONOCAR TITANIUM LINE 120W 2/826 ze zwrotnicami wooferami i niskotonowymi.
    Czytałem, że zwrotnice można przerobić bo fabrycznie są słabe.
    Co sądzicie o tym zestawie?

Myślę nad kupnem wzmacniacza do tego zestawu bo nie wiem czy moje radio wyciśnie wszystko z phonocarów? Moje typy:
    Alpine bbx-t600 120pln
    Vortex 300 VX4075 170pln do negocjacji Lub rozważam czy gdyby było za mało basu to czy nie włożyć skrzyni do bagażnika kiedyś a teraz zainwestować w 4 kanały: Blaupunkt EMA 460 190pln do negocjacji
    Skłaniam się że względu na budżet na Alpine. Może wy koledzy coś doradzicie.

I jeszcze sprawa wygłuszenia. Myślę żeby to zrobić matami dekarskimi czy lepiej będzie to zrobić czymś innym?

Sam nie wiem czy moje pomysły budżetowe są dobre w przełożeniu na założenia.
    Pozdrawiam i dziękuje za każdą pomoc.

Edycja
    Witam
    Taśma dekarska wyłożona i do tego zamontowany w/w zestaw na zamówionych dystansach pod model auta z MDF. Jak za ok. 220zł jestem zadowolony. Taki miałem budżet i nie spodziewałem się fajerwerków.
    Pozdrawiam
    dernel1
    Conditionally unlocked
    Zamontowałem w/w zestaw na dystansach z MDF wygłuszając wcześniej taśma dekarska 15cm szer.
    Przy niskim budżecie gra to w miarę dobrze.
    Radio Pioneera jest na tyle mocne na wyjściach, że nie trzeba było dokładać wzmacniacza na zewnątrz.
    P.S proponuję aby zakładki i końce dekarskiej taśmy, zakleić taśma aluminiową ile się da. Pozwoli to na uszczelnienie na tyle że nie będzie tak śmierdzieć