Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Błąd z aplikacją Epic Game Launcher, nie może się włączyć do końca. Nie działa.

Adam10613 02 Mar 2019 11:14 30699 8
    Adam10613
    Level 5  
    Aplikacja nie może się włączyć do końca. By zrozumieć ten błąd należy obejrzeć film z załącznika, ponieważ nie umiem opisać tego błędu. Próbowałem odinstalowywać i zainstalować na nowo, ale to nie pomogło. Może ktoś miał coś podobnego, może takiego samego. Jest to problem z epic games launcher. (Wiem , wiem może ktoś napisać bym do supportu napisał, lecz oni są zajęci innymi rzeczami. I tak napisałem, lecz nie dostałem odpowiedzi)
    Film w załączniku pokazuje błąd. Windows 10 Pro, GPU- Nvidia GeForce Gtx 1050 Ti, CPU - Intel Core i7 7700HQ, 16 GB RAM.
    Voof
    Level 12  
    Hej,
    Widziałem już kiedyś coś takiego.
    Pomogło wtedy odinstalowanie programu za pomocą revo uninstaller.
    na liście programów klikasz odinstaluj a potem skanowanie zaawansowane, aby usunąć wszystkie pozostałości po programie - rejestr itp.
    Potem instalacja na nowo.
    Warto spróbować, bo po zwykłym odinstalowaniu programu zawsze coś zostaje.
    Adam10613
    Level 5  
    Spróbowałem tak jak napisałeś, ale nie zadziałało.
    Anonymous
    Level 1  
    n.vision
    Level 30  
    Widać że nikt z Was nie programuje. Przede wszystkim odpal Event Viewer (główny log Windowsa), wejdź w Windows Logs -> Application i zdiagnozuj, co to za błąd, co się sypie

Kolejny miejscem gdzie należy szukać są logi aplikacyjne aplikacji, którą odpalasz. Tutaj masz instrukcję, jak odpalić logi
    https://epicgames.helpshift.com/a/epic-games-...-i-generate-my-epic-games-launcher-debug-logs

A później jak człowiek wejdź w logi i przeczytaj co się stało, linijka po linijce. Filozofowanie na podstawie objawów to raczej mało efektywny pomysł

Dodano po 2 [godziny] 39 [minuty]:

Ktoś usunął Twój komentarz z logiem, nie rozumiem dlaczego. Spodziewałem się raczej czerwonej ikonki "ERROR" niż "INFO", ale jeśli nic więcej nie było, to pewnie to.

Wygląda jakby Twój program próbował coś wczytać i coś się wychrzaniło - zapewne nieprzewidziany błąd, skoro nic więcej programista tam nie wyrzuca. Program wypluł do logów Windowsa tylko informację "See trace log for details"(zakładam że chodzi o logi tego oprogramowania właśnie), więc jeśli sam chcesz to zdiagnozować, bez wchodzenia do logów aplikacji zgodnie z tym co napisali w linku o uruchomieniu logów debugowania (ten link który podałem) to się nie uda : )

Czyli jeśli chcesz to sam diagnozować, musisz odpalić logi aplikacji z linku. Jeśli zgłosisz to do twórców aplikacji, to też zapytają Cię o te logi
    Adam10613
    Level 5  
    Sam usunąłem tego screena, ale jak jest potrzebny to mogę go wrzucić. A logi znalazłem, tylko ja na tym w ogóle się nie znam, więc nic nie zdziałam.
    Błąd z aplikacją Epic Game Launcher, nie może się włączyć do końca. Nie działa.
    n.vision
    Level 30  
    Prawdę mówiąc ja też się nie znam, jedyna różnica między nami jest taka że ja wiem że trzeba szukać logów i że osobiście spróbowałbym wyczytac w nich, co się dzieje. No to nic, z przekonaniem "nie znam się więc nic nie zdziałam" raczej rzeczywiście nic z tym nie zdziałasz, ani nie nauczysz.

Na log który wrzuciłeś już odpowiedziałem, więc nic tu po mnie
    memor1
    Level 11  
    Witam. Mialem podobny problem. Pomoglo wylaczenie drugiej karty graficznej w laptopie.
    Adam10613
    Level 5  
    Zaktualizowałem sterowniki.