Witajcie, jak w temacie, posiadam komputer, kartę dźwiękową 5.1 usb, wieżę z wejściem aux, wyjściem słuchawkowym i dwoma wyjściami chinch na głośniki - cztery kolumny, jak podłączyć kolumny do wieży?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredxamstrad wrote:dwoma wyjsciami chinch na głosniki -cztery kolumny jak podlączyc kolumny do wieży?
dxamstrad wrote:a z karty 5.1 usb lub kompuera nieda sie wykozystac?
xpira wrote:A czy konieczny jest wzmacniacz czterokanałowy do zasilenia czterech kolumn?Czterech kolumn nie podłączysz bo wieża nie ma wzmacniacza kwadrofonicznego,
dxamstrad wrote:Z komputera wychodzisz mini jackiem stereo z wyjścia słuchawkowego (lub jeśli masz wyjścia liniowego) kablem rozchodzącym się na dwa z chinchem na końcu każdego z nich i te chinche podłączasz do wejścia AUX w wieży. Kolumny według instrukcji wieży.Jak to podlaczyć kolumny do wierzy za pomocą karty dzwiekowej 5.1 i komputera
dxamstrad wrote:A/ Jesteś pewien, że to WEJŚCIE AUX a nie WYJŚCIE z wieży?mam wejscie aux na jack
dxamstrad wrote:Słownik ortograficzny Twoim przyjacielem.... Może wreszcie zaczniesz pisać jak Pan Bóg przykazał? Oczy krwawią jak się czyta....chodzi mi opodłączenie do wierzy kolumn niebeda staly i sie kurzyły a oczywiscie podaje wierze
dxamstrad wrote:A/ Jesteś pewien, że to WEJŚCIE AUX a nie WYJŚCIE z wieży?
B/ Ustawienia komputera dobre? Wyjście jest aktywne?
C/ Kabel połączeniowy sprawny?
a tak
b tak
c tak
xpira wrote:dxamstrad napisał:
sa tam dwie kolumny 10w a ja chce podlaczyc dodatkowe dwie 400watowe ale strasznie buczy a po podglosnieniu wylancza sie wierza
Ma duże przeciążenie, to nie wzmacniacz estradowy.
Moderated By Mirek Z.:Proszę nie odnosić się do postu kolegi, któremu już kilkakrotnie zwracałem uwagę, że "nie musi" podpowiadać (i post już usunąłem) - powinien wystarczyć raport.
dxamstrad wrote:Jedna - i powtórzę to ponownie:to jakies rady?
398216 Usunięty wrote:Słownik ortograficzny Twoim przyjacielem.... Może wreszcie zaczniesz pisać jak Pan Bóg przykazał?