Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Bosch SMS68TI02E - jak poprawnie podłączyć zmywarkę, by uniknąć bulgotu

scarabeus 03 Mar 2019 00:23 2751 2
    scarabeus
    Level 11  
    Witam serdecznie,

Podłączyłem zmywarkę Bosch SMS68TI02E jak na załączonym zdjęciu (miejsce wpięcia spustu wody ze zmywarki zaznaczone strzałką).
    Niestety podczas pracy z układu wydobywa się bardzo głośne 'bulgotanie', czego chciałbym uniknąć. Zakładam, że to przez to, iż wpięcie jest przed syfonem?

Myślałem żeby na wyjściu ze ściany do rury wpiąć trójnik i do jednej odnogi podłączyć ujście wody ze zmywarki a do drugiej odnogi podłączyć aktualny układ z syfonem zlewozmywaka. Ewentualnie macie może jakieś inne pomysły, jak uniknąć tych nieprzyjemnych dźwięków?
    Zmywarka Bosch SMS68TI02E - jak poprawnie podłączyć zmywarkę, by uniknąć bulgotu
    yanes
    Level 30  
    Według mnie" bulgotanie" jest objawem braku odpowietrzenia pionu kanalizacyjnego. Jeśli tego brakuje to trzeba zastosować napowietrzacz na przyłączu do syfonu.
    revolt2
    Level 17  
    Hej, mam pytanko,chcę zaślepić króciec odpływowy tu gdzie wąż od zmywarki jest podłączony na załączonym zdjęciu, ktoś wie jak i czym to zaślepić ?

Dodano po 51 [sekundy]:

revolt2 wrote:
    Hej, mam pytanko,chcę zaślepić króciec odpływowy tu gdzie wąż od zmywarki jest podłączony na załączonym zdjęciu, ktoś wie jak i czym to zaślepić ?

Proszę się podłączeniem nie sugerować, to nie jest poprawne podłączenie.