Witam, proszę o pomoc w doborze tunera sat do modułu CI+, który zamówiłem z NC+ pod tv, ale chciałbym dokupić tuner, by go wozić na działkę. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:w czytniku dekodera odpowiedniej karty abonenckiej danej platformy cyfrowej.
albo modułu CAM CI+/CI - dekoder obsługuje zarówno moduły CAM Cyfrowego Polsatu jak i restrykcyjne moduły CAM CI+ platformy NC+ oraz niemieckiej HD+ bei ASTRA
kalielektroda wrote:w moim LG w/g specyfikacji mam wejście na CI, ale po włożeniu go automatycznie się zaktualizowałem
Satkurier wrote:Slot CI może nie obsłużyć modułu CI+, co wypadałoby uzmysłowić kupującym, żeby uważali, co kupują. Moduł CI zawsze będzie działał w gnieździe CI+. Moduł CI+ wyposażony w funkcje dekodowania będzie dekodował obraz w gnieździe CI, ale nie będzie możliwe wykorzystanie np. nagrywania. Nie ma możliwości zrobienia upgrade’u oprogramowania telewizora z CI do telewizora z CI+ (przynajmniej nie jest znany żaden producent, który by to robił). Co do braku działania modułów CI+ w telewizorach z CI, to fizycznie będą one działały, gdyż co do komunikacji moduły CI i CI+ działają tak samo. Teoretycznie mogą dekodować obraz, ale tylko kanałów SD. Wszystko zależy od tego, jak operator pay-tv z producentem modułu zdefiniowali jego zachowanie. Są moduły z trybem Legacy, który działa w slocie CI, a nie tylko w CI+. Takim przykładem jest moduł Cyfrowego Polsatu, a trybu Legacy nie ma za to ostatni moduł nc+.