Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wyświetlacz Nokia 3210 do LPT PC

zasoby 03 Maj 2007 02:00 101163 273
  • #241 03 Maj 2007 02:00
    DeathClaw18
    Poziom 12  

    Jakos nie narzekam. Własnie zrobiłem podświetlenie pózniej wrzuce foty jak mi wyszło. A co do winampa wyswietlam wszystko co mi sie podoba bez problemów. Pozdrawiam

  • #242 13 Maj 2007 23:50
    garet4
    Poziom 10  

    A czy mogłby ktoś udostępnić jakiś programik który umożliwia wyświtlenie coś na takim wyswietlaczu? Ale chodzi mi o kod źródłowy, tak, żebym mial na wzór i mógł dalej sam coś pokombinować.
    Pozdrawiam

  • #243 16 Maj 2007 15:48
    dexter68
    Poziom 13  

    prosze bardzo




    <screen>

    <name>screen1</name>


    <item type="image" x="0" y="0">
    <imagebitmap>screens\84x48\images\images.bmp</imagebitmap>
    <refresh>1000</refresh>
    </item>

    <item type="plugintext" x="7" y="5">
    <scrolltype>left</scrolltype>
    <textpos>left</textpos>
    <fieldsize>7</fieldsize>
    <varid>MBM.Percentage.CPU</varid>
    <refresh>300</refresh>
    </item>

    <item type="plugintext" x="7" y="4">
    <scrolltype>left</scrolltype>
    <textpos>left</textpos>
    <fieldsize>7</fieldsize>
    <varid>SysInfo.CDrive</varid>
    <refresh>300</refresh>
    </item>

    <item type="plugintext" x="7" y="3">
    <scrolltype>left</scrolltype>
    <textpos>left</textpos>
    <fieldsize>7</fieldsize>
    <varid>SysInfo.DDrive</varid>
    <refresh>300</refresh>
    </item>

    <item type="plugintext" x=7" y="2">
    <scrolltype>left</scrolltype>
    <textpos>left</textpos>
    <fieldsize>6</fieldsize>
    <varid>NetStats.DownloadSpeed1</varid>
    <refresh>300</refresh>
    </item>

    <item type="plugintext" x=11" y="2">
    <scrolltype>center</scrolltype>
    <textpos>center</textpos>
    <fieldsize>3</fieldsize>
    <varid>NetStats.UploadSpeed1</varid>
    <refresh>300</refresh>
    </item>

    <item type="plugintext" x=7" y="1">
    <scrolltype>left</scrolltype>
    <textpos>left</textpos>
    <fieldsize>6</fieldsize>
    <varid>SysInfo.AvailableMemory</varid>
    <refresh>300</refresh>



    </item>

    <item type="plugintext" x=7" y="0">
    <scrolltype>left</scrolltype>
    <textpos>left</textpos>
    <fieldsize>6</fieldsize> <varid>SysInfo.TotalMemory</varid>
    <refresh>300</refresh>
    </item>


    </screen>

    Dodano po 1 [minuty]:

    to sie pisze w notatniku a jaka komenda odpowiada danemu elementowi to pisze w lcd info

  • #244 17 Maj 2007 09:52
    garet4
    Poziom 10  

    Tylko ze to jest plik konfiguracyjny do LCDInfo, natomiast ja potrzebuje napisac cos, co bedzie dzialac bez LCDInfo. JEndym slowem wlasny program obslugi LCD poprzez port LPT. Z portem LPT juz sie potrafie komunikowac, ale narazie nie potrafie (mimo, ze przeczytalem specyfikacje wyswietlacza) sie dogadac tak, zeby cos wyswietlil. Dawalem mu sekwencje takie jak w podanym w dokumentacji examplu i nic z tego. COs zle robie, ale nie wiem co. Dlatego potrzebowalbym jakis dzialajacy przyklad. Jaka sekwencje bitow ustawic na lpt zeby cos sie wyswietlilo. TO jest zagadka :) Moze teraz ktos rowniez pomoze :)

  • #245 19 Maj 2007 20:16
    mattik93
    Poziom 9  

    mam niedziałającego siemensa mc60 może ktoś wie jak podłączyć wyświetlacz z niego??

  • #246 19 Maj 2007 21:57
    dexter68
    Poziom 13  

    sluchaj musza byc dwa pliki jeden screens (pierwszy ktory odwoluje sie do reszty) i drugi nazwany obojetnie tylko musi byc nazwany tak jak w pierwszym XML-u i musi dzialac

  • #248 20 Maj 2007 15:32
    speedo33
    Poziom 12  

    ma ktoś dzialające lcdinfo bo sformatowałem kompa i ściągłem już ze 3 różne i za każdy razem mam jakieś błędy jak ktoś ma to niech prześle speedo33(malpa)wp.pl

  • #251 20 Maj 2007 19:24
    pawel-elektronik
    Poziom 9  

    mam prośbe aby mi ktoś podał w jaki sposób skonfigurować lcdinfo i w jaki sposób można na nim wyświetlać różne efekty zlożyłem wyświetlacz według podanego wcześniej schematu i tyl;ko mi działa ramka która jest w lcdinfo test jestem zielony z elektroniki więc prosze o jakoąś insterukcje w języku polski z obcymi troche ciężko

  • #252 21 Maj 2007 09:41
    Lazer
    Poziom 23  

    W tym co zamieściłem masz opis konfiguracji a w zasadzie fotki :) jak poustawiać wszystko.

  • #253 21 Maj 2007 14:58
    pawel-elektronik
    Poziom 9  

    a w jaki sposób zmieniać dane na wyswietlaczu

  • #254 01 Cze 2007 19:07
    traper-Lucek
    Poziom 9  

    Dzieki Maciej B bo bardzo mi pomogles

  • #255 14 Cze 2007 12:36
    speedo33
    Poziom 12  

    ktos może podłaczał lcd z n7210 według schematu z postu lazera pod lpt

  • #256 19 Cze 2007 14:39
    kapsel1985
    Poziom 11  

    Zna ktoś może link ze stroną lub ma schemat jak podłączyć wyświetlacz od nokii do mikrokontrolera AVR, Powiedzmy ATmega8 ??
    I jakieś instrukcje co do sterowania tym wyświetlaczem w BASCOM lub C ??

    Znalazłem coś takiego: http://maxparadys.w.interia.pl/LPH7779.htm

    Ale jak ktoś by miał coś ciekawszego to prosze o informacje.

  • #257 31 Sie 2007 18:41
    legionus-infernus
    Poziom 9  

    Witam, układ ciekawy i bardzo fajny - szybko go zmontowałem według :
    http://www.mods4you.de/index.php?action=modds&zeige=4&code=Tm9raWEgMzMxMCBMQ0QgYW4gTFBU na wyświetlaczu z 3410 i ... nie działa - wyświetlacz milczy więc zmontowałem w/g: http://www.mod-planet.com/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=196
    i... też nic. Sprawdzałem wszystko parę razy - wyświetlacz po odłączeniu i podpięciu do tel działa. To samo z lcd 3330 - pustka, smutek i milczenie. O co może chodzić - może winda blokuje albo coś innego - sam już niewiem :(

  • #259 23 Paź 2007 22:14
    pavel0910
    Poziom 15  

    Witam!
    Posiadam telefon SAGEM MW3026 do demontażu.
    Wyświetlacz jest na 100% sprawny. Można z nim coś zrobic? Proszę o szybką odpowiedz.

  • #260 26 Paź 2007 17:19
    krzyh60
    Poziom 2  

    Witam mam kabel LPT od starej drukarki czy do niego mogę podłączyć wyświetlacz od nokii 3310 bez tych wszystkich rezystorów i innych pierdolek na ktorych się nie znam XD??

  • #261 26 Paź 2007 17:39
    Ficu
    Poziom 31  

    krzyh60 napisał:
    Witam mam kabel LPT od starej drukarki czy do niego mogę podłączyć wyświetlacz od nokii 3310 bez tych wszystkich rezystorów i innych pierdolek na ktorych się nie znam XD??


    Nie.

  • #262 11 Lis 2007 18:44
    1jankes1
    Poziom 9  

    Witam. Chciałbym tez zrobić taki wyświetlacz z noki. Z elektroniką dopiero zaczynam zabawe i chciałbym was prosić o to żebyście mi napisale co musze dokładnie mieć żeby zrobic takie cudo. Jakie podzespoły kupić w elektronicznym?

  • #264 11 Lis 2007 18:56
    Ficu
    Poziom 31  

    1. Wtyk dsub 25 + obudowa
    2. 2 diody 1n4148
    3. Kondensator 1uF
    4. Kabel 6-cio żyłowy
    5. Wyświetlacz nokia 3210/3310
    6. Lutownica
    7. Cyna

  • #265 03 Gru 2007 14:52
    mazii 42713
    Poziom 13  

    Witam.
    Mam płytę dfi lanparty uy nf4-d niestety nie mam portu lpt czy można ten wyświetlacz podłączyć pod com bo piny w płycie są??

  • #266 06 Gru 2007 21:34
    PIEKNY1234
    Poziom 14  

    juz drugi wyświetlacz nie działą !!!!!!!! możliwe że lpt jest uszkodzone i pali wyświetlacze ?

  • #267 11 Gru 2007 09:45
    adrbub
    Poziom 13  

    a jak wygląda numeracja pinów na lcd od noki 3210 który jest podłączany przez gumke?? tak samo??

  • #268 31 Gru 2007 00:48
    patryk_mirek
    Poziom 18  

    @Piekny1234 - mogles usmazyc port lpt. na wszelki wypadek wez spirytus/inne coś czyszczące, wyczysc wszystkie luty, obejrzyj kilka razy pod lupą to co zmajstrowałeśi ewentualnie próbuj podłączyć do innego komputera.
    Również całkiem prawdopodobne jest że coś pominąłeś/zapomniałeś/pomyliłeś przewody...
    z tego co mi sie wydaje to lpt nie pali wyswietlaczy - co najwyzej podlaczajac wyswietlacz mozna uszkodzic port lpt


    @adrbub zanim zadasz pytanie przeczytaj temat - w temacie widziałem chyba z 3 razy informacje jak podlaczyc jaki model wyswietlacza.
    Ja nie mialem sily do zabawy z wyswietlaczem z 3210 bo trzeba "wyprodukowac" plytke ze stykami i przy pomocy plytki laczyc z wyswietlaczem bo do gumki ani wyswietlacza nie da sie zbyt latwo przylutowac przewodow

  • #269 24 Sty 2008 20:29
    Ficu
    Poziom 31  

    Może ktoś zamieścić program ze wszystkimi plikami do niego itd?

  • #270 24 Sty 2008 21:48
    duziorek
    Poziom 12  

    Witam!
    Mam krótkie pytanko... czy da się podłączyć wyświetlacz od Siemensa C60? oraz czy mozna to zrobić poprzez port COM
    Pozdrawiam i czekam na odp. Najlepiej na GG:7750793

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME