Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi Concert 2 brak dźwięku. - Po włączeniu brak dźwięku.

07 Mar 2019 10:54 567 8
  • Poziom 6  
    Witam.
    Opiszę krótko mój problem.
    A mianowicie. Dostałem Radymno za Free więc dla czego by się za nie nie zabrać.
    Oczywiście brak kodu. Wylutowałem pamięć odczytałem przez RS232 odkodowałem. Radyjko niestety nie gra brak dźwięku (sprawdzane oczywiście na CD AM FM ).
    Radio AUZ2Z3F3855357 GRUNDIG.
    Zdemontowałem osłonę spód i na czuja przy włączonym radiu i podgłoszonym podotykałem nóżek końcówek mocy w głośnikach było słychać tzw. buczenie czyli wzmacniacz żyje ( Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić). Panowie podpowiedzcie gdzie szukać lub podajcie link do schematu takiego radyjka. Będę wdzięczny za pomoc. Dodam że Radio działało wcześniej w audi a4 b6, w aucie były tylko głośniki przód bez bose.

    Audi Concert 2 brak dźwięku. - Po włączeniu brak dźwięku.
  • Poziom 32  
    Może te przednie głośniki były podłączone przez wzmacniacz i jednak jest to radio kodowane pod system ze wzmacniaczem zewnętrznym. W sumie to powinno się ujawnić tuż po włączeniu radia napisem BOSE.
    Sprawdź czy na wyjściu linowym (mimi ISO) masz sygnał audio. Jeśli jest, to coś blokuje jego podawanie na końcówkę mocy.
  • Poziom 6  
    Napisu BOSE na 100% nie było.
    Sygnał później sprawdzę.
  • Poziom 6  
    Tak jak pisałem BOSE nie ma.
    Z wyjść zero sygnału :(
  • Poziom 6  
    Napisu BOSE na 100% nie było.
    Sygnał później sprawdzę.
  • Poziom 6  
    Gdzie szukać tego multiplera?
    Nie mogę znaleźć żadnego schematu.
  • Poziom 6  
    Ok. Dziękuję za podpowiedź