Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Citroen Jumper 2,2 HDI 2008r - nie można odpalić

fidel26 11 Mar 2019 19:17 2268 9
    fidel26
    Level 8  
    Witam. Problem mój polega na tym iż skrecając w prawo na skrzyżowaniu zgasł mi silnik. Nie świecą się żadne kontrolki na desce. Nie działa sygnał dmuchawa kabiny. Światła awaryjne działają centralny działa ,oświetlenie w kabinie też działa. Samochodu nie idzie odpalić. Nie ma żadnej reakcji jak by gdzieś uciekł prąd. Pacjent Citroen Jumper 2.2 hdi 120hp.2008 rok Sprawdzone bezpieczniki nowe kable masowe , przy próbie połączenia komputera w ogóle nie wyszukuje samochodu wymieniona kostka w stacyjce niskie napięcie w kablu od stacyjki nie całe 8v
    MarcinS70R
    Level 22  
    A masa na łapie skrzyni biegów cała?
    Wygląda na brak masy.
    fidel26
    Level 8  
    Tak cała . połączenia wyczyszczone i skrecone z powrotem
    MarcinS70R
    Level 22  
    W takim razie sprawdz zasilanie na ecu, a z modułem body komputer diagnostyczy się łączy?
    fidel26
    Level 8  
    komputer w ogóle nie moze sie podłączyć z autem , nie wyszukuje go
    Launch78
    Level 17  
    wiązka w komorze silnika, a dokładnie wymontuj lampę po stronie kierowcy i tam szukaj, następna sprawa puszka bezpiecznikowo przekażnikowa w komorze silnika czy nie masz tam zielono i od spodu nie odpadł kabel
  • Helpful post
    damdam

Level 34  
    pewnie plus ugnił , główny.
    fidel26
    Level 8  
    damdam wyślij mi nr tel na priv chciałbym jakoś podziękować za pomoc .. Wszystkim Bardzo ale to bardzo dziękuje za pomoc każdy wniósł coś w temacie . Trafiony został DAMDAM tak jak napisał kabel plusowy wygnił w miejscu pod dywanikiem od strony kierowcy . Super dzięki
    fidel26
    Level 8  
    Wszystkim Bardzo ale to bardzo dziękuje za pomoc każdy wniósł coś w temacie . Trafiony został DAMDAM tak jak napisał kabel plusowy wygnił w miejscu pod dywanikiem od strony kierowcy . Super dzięki

Dodano po 5 [godziny] 37 [minuty]:

Tak jak napisał DamDam kabel plusowy był uszkodzony