Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ps4 pro nie wyświetla obrazu - Ps4 pro nie wyświetla obrazu

Krzew 11 Mar 2019 22:16 1167 6
    Krzew
    Level 2  
    Witam, otóż kilka dni temu zepsuł mi się monitor. Wówczas musiałem załatwić sobie jakiś inny, kupiłem więc używany HP Compaq LA2306x. Dzisiaj, po około dwóch tygodniach stwierdziłem, że warto byłoby zagrać na konsoli po takim czasie. Podłączyłem HDMI przez przejściówkę DVI do monitora, odpaliłem konsolę.. no i tu pojawia się problem. Konsola włącza się, ba, nawet wydaje dźwięki menu gdy podłączę słuchawki, jednak obraz na ekranie się nie pojawia. Rzecz jasna jest on jaśniejszy niż gdy jest wyłączony, ale nie widać obrazu z konsoli. Nie jestem w stanie sprawdzić czy to wina monitora póki co, ale piszę żeby dowiedzieć się co może być potencjalnym powodem.
    sosarek

Level 43  
    Jakiego monitora/telewizora używałeś wcześniej, jaka była ustawiona rozdzielczość na wyjściu?
    Krzew
    Level 2  
    Poprzednio używałem BenQ GW2270, również przez tę samą przejściówkę DVI, na kabli HDMI. Rozdzielczość miałem ustawioną na FullHD. Dodam jeszcze, że konsola nie wyświetla obrazu nawet w trybie awaryjnym (o ile dobrze go włączam).
    sosarek

Level 43  
    Konsola pod pachę i podłączyć u kogoś w celu wyeliminowania jej usterki.
    Krzew
    Level 2  
    Powiem tak, sprawdziłem na innym ekranie (telewizor) i działa dobrze. Zatem, wina albo monitora, albo przejściówki. Teraz tylko którego z tych dwóch.
    sosarek

Level 43  
    Podłączyłeś do tv - zmniejsz rozdzielczość i podepnij do monitora w celu sprawdzenia.
    xbox-serwis.eu
    Level 25  
    Cześć, miałem taki przypadek, że po zmianie rozdzielczości na tv FullHD na 480p, po podłączeniu do monitora z obsługą 720p... nie było obrazu.
    Spróbuj na podłączonym monitorze wejść w recovery po resecie ustawień video, trzymasz power aż konsola się wyłączy, potem trzymasz aż będzie jedno piknięcie.
    Jak odpali się recovery to tam masz zmianę rozdziałki, ustaw na min i zobacz czy się odpali Menu.