Panowie i Panie,
Sytuacja jest następująca.
\w trakcie remontu wpadlem na pomysl wymiany domofonu na nowyszy, bo uznałem ze tamtem stary.
Zupełpenie bez wiedzy w temacie kupiłem nowy unifon. Majster od budowy nie od domofonow podłączył i stwierdził że nie działa.
Generalnie temat spadł na dalszy plan. Ale po dwoch latach bez domofonu czas go podłączyć.
Po wielu dyskusjach i poradach, najlepszym rozwiązaniem okazało się wstawienie starej plytki do nowej obudowy.
W miedzyczasie po sledztwie okazalo sie ze plytka w moim domofonie jest produkcji PROEL.
Czy na podstawie zdjęcia i informacji ze kabel niebieski to - a czerwony to +
jesteście mi wstanie podpowiedzieć jak podłączyć pozostale kabelki.
Domofon obsluguje furtkę i dodatkowy przycisk bramę.
z gory dziekuję za pomoc
andrzej
Sytuacja jest następująca.
\w trakcie remontu wpadlem na pomysl wymiany domofonu na nowyszy, bo uznałem ze tamtem stary.
Zupełpenie bez wiedzy w temacie kupiłem nowy unifon. Majster od budowy nie od domofonow podłączył i stwierdził że nie działa.
Generalnie temat spadł na dalszy plan. Ale po dwoch latach bez domofonu czas go podłączyć.
Po wielu dyskusjach i poradach, najlepszym rozwiązaniem okazało się wstawienie starej plytki do nowej obudowy.
W miedzyczasie po sledztwie okazalo sie ze plytka w moim domofonie jest produkcji PROEL.
Czy na podstawie zdjęcia i informacji ze kabel niebieski to - a czerwony to +
jesteście mi wstanie podpowiedzieć jak podłączyć pozostale kabelki.
Domofon obsluguje furtkę i dodatkowy przycisk bramę.
z gory dziekuję za pomoc
andrzej