Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
IGE-XAOIGE-XAO
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Fiat Ducato 2.3multijet - Nie odpala błędy na komputerze

pioter_ch 12 Mar 2019 19:00 1089 2
  • #1
    pioter_ch
    Level 7  
    Witam, w firmie posiadamy ducato z 2007r 2.3 120KM silnik Iveco. Z autem od zawsze były problemy ale teraz już mechanik rozkłada ręce. Auto przestało odpalać, najpierw wyskoczył auto z kluczykiem i usunęliśmy IMO ze sterownika. Później znikło napięcie na bezpiecznik F22 - daliśmy +12 po stacyjce. Teraz natomiast wyskakują błędy jak na zdjęciu. Fiat Ducato 2.3multijet - Nie odpala błędy na komputerze
  • IGE-XAOIGE-XAO
  • #2
    damdam

    Level 34  
    mając tak jasne podpowiedzi z testera - i ogólnodostepne schematy elektryczne - wysoce nieprawdopodobne żeby ktoś podał na tacy rozwiązanie szybciej niż Ty zrobisz to metodą krok po kroku. a to immo wywaliliście bo kłódka świeciła ? ona świeci też jeśli węzeł NCM jest poza siecią -zapewne minicrypt masz sprawny.
  • #3
    pioter_ch
    Level 7  
    Tak imo wywalili bo świeciła kłódka, lecz to nie pomogło - dopiero podanie napięcia na F22 podziałało. Auto jest po zalaniu wiec wszystko w nim śniedzieje. Bledow ogólnie nie było tylko od przepływomierza, aż tu nagle tyle bledow, zastanawiam się czy nie ma jeszcze jakiegoś modułu który nie ma zasilania ze tyle bledow jest. Skrzynka z bezpiecznikaki pod maska wymieniona na nowa.