Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel zafira a 2.0 opc - Zamiana zwykłych lamp na lampy xenonowe

mat3o93 18 Mar 2019 16:50 1434 7
    mat3o93
    Level 6  
    Witam wszystkich
    Mam taki problem mianowicie chodzi o podłączenie lamp xenenonowych do wiązki elektrycznej gdzie są podłączone lampy tradycyjne.
    W tradycyjnych lampach jest tak że są do każdej żarówki oddzielnie po 2 przewody zakończone wtyczka. Przy lampach z xenonem jest jedna duża wiązka kabli zakończona jedna dużą kostka. I tu moje pytanie. Czy ktoś robił u siebie w autku podobny zabieg? Czy można przerobić ta instalacje tak żeby zakończyć ja ta jedna dużą kostką żeby to świeciło i funkcjonowało tak jak się należy tzn światła postojowe mijania drogowe i kierunki. Jest może jakiś schemat który przedstawia kolejno kolory kabelków który odpowiada za co z tej instalacji z xenonem żeby podmienić to z przewodami z lamp podstawowych. Bardzo proszę o pomoc.
    bubu1769
    Level 42  
    Schemat to nie problem ale zdajesz sobie sprawę że do xenonów potrzebujesz jeszcze czujnik pochylenia do autopoziomowania oraz spryskiwacze reflektorów oraz zrobienie instalacji pod to.
    Plus pewnie jeszcze kilka rzeczy o których aktualnie zapomniałem.
    mat3o93
    Level 6  
    Myślałem kupić org instalacje z spryskami gdzieś to widziałem na necie

Dodano po 8 [minuty]:

Najważniejsze dla mnie jest to czy da sie je podłączyć czy nie
    mat3o93
    Level 6  
    Mam świadomość co trzeba jeszcze zamontować do tych lamp. Tylko że dalej nie wiem czy jest jakiś schemat do przerobienia instalacji pod tą jedną dużą kość do podłączenia w lampę
    mat3o93
    Level 6  
    Wielkie dzięki