logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 - Jak przerobić podświetlenie przycisku awaryjnych?

Damianos980 18 Mar 2019 19:36 1038 0
REKLAMA
  • #1 17851492
    Damianos980
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam, na forum Peugeota 206 znalazłem temat w którym jest opisana dość fajna modyfikacja przycisku świateł awaryjnych którą chciałbym wykonać w swoim aucie, lecz schemat wygasł a że jestem początkującym elektronikiem to potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych osób. Prosił bym o wyrozumiałość. Oryginalnie przycisk jest podświetlany tylko gdy zapalają się awaryjne, wtedy miga razem z zielonymi strzałkami na konsoli (czyli jak w większości pojazdów)

Podaję tutaj instrukcję z forum 206club.net
    Aby podświetlić przycisk awaryjnych potrzebne będą 2 przekaźniki 12V. Potrzebujemy następujące sygnały:

- masa,
    + po załączonych światłach,
    + podający sygnał na żarówkę włącznika awaryjnych.

Pierwsze 2 sygnały bierzemy z wtyczki od zegarka na środkowej konsoli (+ szary ).
    Sygnał na żarówkę bierzemy z białej kostki 16 pinowej pod kierownicą - pin nr 6 (szary przewód).
    Łączymy To według schematu:

Niestety zdjęcie wygasło.

Przy załączonych światłach będzie święcić się żarówka awaryjnych połową mocy.

Prosił bym o wytłumaczenie jak to połączyć do przekaźników, możliwe że poradził bym sobie metodą prób i błędów ale wolę spytać bardziej doświadczonych osób i chcę uniknąć zwarcia. Pozdrawiam :)

Dodano po 12 [godziny] 48 [minuty]:

Nikt nic nie wie?
  • REKLAMA
REKLAMA