Witam. Mam pytanie. Jestem laikiem więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem naświetlacz led 20w Ledvance Osram z czujnikiem ruchu i zmierzchu. Z naświetlacza wychodzi trzyżyłowy, metrowy przewód brązowy prądowy, niebieski zerowy i żółto niebieski uziemienie. Dokupiłem 5m przewodu również trzyżyłowego i połączyłem z przewodem od naświetlacza (nie pomyliłem kolorów), na końcu dałem wtyczkę i gotowe. Teraz pytanie jest takie.
Podłączyłem go do gniazdka z uziemieniem i wszystko ładnie zapala i gaśnie.. Później podłączyłem do gniazdka z uziemieniem przedłużacz bez bolca czyli chyba dwużyłowy a do niego naświetlacz i tu jest problem. Naświetlacz działa, ale po zgaśnięciu diody się żarzą.! Ktoś mi ładnie wytłumaczy o co chodzi? Czy wszystko jest dobrze? Po ponownym podłączeniu do gniazdka z uziemieniem wszystko wraca do normy.
Podłączyłem go do gniazdka z uziemieniem i wszystko ładnie zapala i gaśnie.. Później podłączyłem do gniazdka z uziemieniem przedłużacz bez bolca czyli chyba dwużyłowy a do niego naświetlacz i tu jest problem. Naświetlacz działa, ale po zgaśnięciu diody się żarzą.! Ktoś mi ładnie wytłumaczy o co chodzi? Czy wszystko jest dobrze? Po ponownym podłączeniu do gniazdka z uziemieniem wszystko wraca do normy.