Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karty/klucze All key lost - Karty/klucze sposoby, rozwi±zania.

szymitsu21 16 Sep 2019 19:33 31266 437
Texa Poland
    kruki1
    Level 12  
    Mam pytanie odno¶nie karty do espace iV, laguny II z hands free tej ze s³oneczkiem na transponderze pcf 7936.
    Czy jest szansa, ¿e u¿ywana karta z podmienionym transponderem na nowy prekodowany da siê zaprogramowaæ by dzia³a³o HF? czy te¿ trzeba jaki¶ scalak wymieniæ?
  • Texa Poland
    oktik
    Level 14  
    Transponder tam jest luzem. Jego wymiana nie ma wp³ywu na HF ani centralny.
    Nic z u¿ywan± nie zrobisz. Musi byæ nowa, a dostêpne na rynku s± tylko Ori
  • Texa Poland
    kruki1
    Level 12  
    Czy do Passata B6 zakoduje u¿ywany pilot VCDS'em? Chodzi mi o sam pilot bo transponder bedê mia³ ogarniêty.

castin
    Level 24  
    No jak na ID48 to dopisze, jak na ID46 to nie.

Dodano po 4 [minuty]:

Potrzebuje ma³ej pomocy. Pad³ mi MB NEC Prog i nie mogê zapisaæ NEC w kluczu. Czy kto¶ z kolegów zechcia³ by mi go zaprogramowaæ, oczywi¶cie wsad mam. Nec'a wlutujê i pode¶le na wskazany adres. NA MB Prog'u mam ca³y czas "MCU analyzing , please wait". Podmienia³em ju¿ trzy NEC'i i ca³y czas to samo. Na trzech systemach to samo.
    castin
    Level 24  
    zerknij, teraz nie mam do niego dostêpu, mo¿e da siê odczytaæ.
    castin
    Level 24  
    Dla potomnych:
    Nowy XP Home 32 SP3, ¿adne frameworki, jawy.
    Dobry soft do Naszych programatorków
    Programy uruchamiaj± siê bez b³êdów.
    W moim przypadku winowajc± braku mo¿liwo¶ci zaprogramowania NEC'a by³ "s³abej jako¶ci kabel USB". Dziwne, bo wszystko na stole pod³±cza³em przez niego. Mniejsza o to, po podmiania na pierwszy lepszy z szafy - Benz NEC programmer zapisa³ "od strza³a" tego NEC'a.
    szymitsu21
    Moderator of Cars
    castin wrote:
    Dla potomnych:
    Nowy XP Home 32 SP3, ¿adne frameworki, jawy.
    Dobry soft do Naszych programatorków
    Programy uruchamiaj± siê bez b³êdów.
    W moim przypadku winowajc± braku mo¿liwo¶ci zaprogramowania NEC'a by³ "s³abej jako¶ci kabel USB". Dziwne, bo wszystko na stole pod³±cza³em przez niego. Mniejsza o to, po podmiania na pierwszy lepszy z szafy - Benz NEC programmer zapisa³ "od strza³a" tego NEC'a.

My¶lisz ¿e to mia³o bezpo¶redni wp³yw? W sumie mia³em parê akcji, ¿e wszystko dzia³a ale co jaki¶ czas dziwne komunikaty i problemy w³a¶nie przez USB.
    castin
    Level 24  
    No pierwszy raz spotka³em siê z ewidentn± wina kabla USB, inny sprzêt chodzi na nim bez uwag. A najlepsze jest to, ¿e na nowym kablu xprog nie chcia³ odczytaæ eis'a. Wymiana na stary i ruszy³. Masakra.
    adamski123
    Level 20  
    Ja u¿ywam kabla od starej drukarki jest taki gruby mia³em parê przypadków ze smokiem UHDS ¿e nie chcia³ poczytaæ
    castin
    Level 24  
    adamski123 wrote:
    Ja u¿ywam kabla od starej drukarki jest taki gruby mia³em parê przypadków ze smokiem UHDS ¿e nie chcia³ poczytaæ

Aaaa widzisz, czyli jednak grubo¶æ ma znaczenie :roll:
    castin
    Level 24  
    Pro¶ba.
    EIS Mercedes W209 CLS 2095450908.
    Æwiczy mnie ta stacyjka i ju¿ nie mam pomys³ów.
    Du¿y klucz na motoroli dzia³a, mogê przekrêciæ stacyjkê, ale nie mogê zaprogramowaæ klucza na NEC. tzn. klucz z pliku jest jako "First Use", wk³adam do stacyjki, zapala siê dioda w kluczyku i ga¶nie, ale nie przekrêce. Kluczyk zmienia stan na "Aktywny", jest licznik u¿ycia, numer klucza, pass.
    Pro¶ba o wygenerowanie plików dla NEC, z koñcówk± 7061, 7071, 7081.
    EIS na 100% dobry, przegra³em eeprom z dzia³aj±cego ze zgranym du¿ym kluczem i dzia³a.
    castin
    Level 24  
    Ma kto¶ jaki¶ pomys³, co mo¿e byæ nie tak? Stacyjka na du¿ej rybce z motorol± chodzi OK, mniejsze kluczyki na NEC'u nie dzia³aj±. Aktywuj± siê ³adnie, liczniki u¿ycia wzrastaj±, a klucz siê nie obróci. Programator (z³oty Benz NEC Prog) daje czadu czy jak? Rok temu programowa³em nim klucz i ruszy³ od strza³a. Testowa³em ju¿ 4 oryginalne kluczyki. Mo¿e adam7009 ty zaprogramujesz, ale nie wiem czy zd±¿y³em :D.
    castin
    Level 24  
    Sprawdza³em i dalej pora¿ka. Zrób na 7. Bêdê móg³ wykluczyæ programator.
    Dziêkujê.
    castin
    Level 24  
    Pcf prog ok, tylko trzeba uwa¿aæ przy programowaniu, bo mo¿na uwalic procek jak wybierzesz z³a wielko¶æ pamiêci. Ale ogólnie spisuje siê super. Kupi³e¶ ju¿, bo zastanawiam siê nad sprzedanie swojego?
    kruki1
    Level 12  
    Czy Renault Ecu Tools zakoduje kluczyk z pilotem do Renault Kangoo rocznik 2016?.
    W programie jest pokazany zakres: KANGOO 2007-2012. Dlatego moje pytanie czy kto¶ ju¿ kodowa³?
    kaczor2502
    Level 13  
    kruki1 wrote:
    Czy Renault Ecu Tools zakoduje kluczyk z pilotem do Renault Kangoo rocznik 2016?.
    W programie jest pokazany zakres: KANGOO 2007-2012. Dlatego moje pytanie czy kto¶ ju¿ kodowa³?

kangoo z 2016 to ju¿ 4-ta generacja, 2007-2012 to generacja 2-ga, zobacz na jakim transponderze to lata, ale w±tpiê ¿e ecu-tool ogarnie, robi³em mastera o 2 lata m³odszego ni¿ rzekomo obs³uguje ecu tool i bez problemu przesz³o, co do kangoo trudno powiedzieæ czy te¿ by przesz³o
    kaczor2502
    Level 13  
    szymitsu21 wrote:
    Kto¶ robi karty w talismanie?

I transit 2019 ju¿ jaki¶ poliftowy.

Talisman, Megane IV - abritus ogarnia
    brylant238
    Level 12  
    Nissan qashqai j10 Programowanie smartkey
    Wymieni³em ECU i nie mogê dopisaæ kluczyków smarkey. Próbowa³em x100pro, lunch, arbitusem. Kod przyj±³ id kluczy wyczy¶ci³ a nie dopisuje. Niby ca³a operacja przechodzi poprawnie a auto nie odpala.

Po wymieniê ECU silnika samochód pali³ ale ca³y czas miga³ klucz, wiêc chcia³em dopisaæ klucze i siê wszystko posypa³o.

Silnik 2.0 B rok 2008, klucze prostok±tne 2 przyciski