Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Karty/klucze All key lost - Karty/klucze sposoby, rozwiązania.

szymitsu21 25 Jul 2020 10:19 32856 453
Texa Poland
    adamski123
    Level 21  
    Panowie mam taki problem z Lagunom2 2006r karta klienta ma dwa przyciski próbowałem do kodować drugą dwu przyciskową i sytuacja wygląda tak moja karta doszła a klienta została usunięta i
    nie idzie jej douczyć.Czy w tym roczniku można tylko douczyć jedną kartę dwu przyciskową,a druga musi byś trzy przyciskowa.pozdrawiam
  • Texa Poland
    NikoTech
    Level 12  
    adamski123 wrote:
    Panowie mam taki problem z Lagunom2 2006r karta klienta ma dwa przyciski próbowałem do kodować drugą dwu przyciskową i sytuacja wygląda tak moja karta doszła a klienta została usunięta i
    nie idzie jej douczyć.Czy w tym roczniku można tylko douczyć jedną kartę dwu przyciskową,a druga musi byś trzy przyciskowa.pozdrawiam

Powinna się stara dopisać bez problemu. Czym programujesz?
    ziomek-33
    Level 14  
    Karta klienta działała normalnie? Możliwe że jest uszkodzona. Miałem kilka przypadków że jak np odpalanie działało a centralny nie to już nie nie szło dopisać.
    adamski123
    Level 21  
    Klienta karta zamykała otwierała i zapalała samochód takie rzeczy zawsze sprawdzam przed kodowaniem (bo klienci są różni)
    adamski123
    Level 21  
    Próbowałem 20 razy i nic na wszystkie sposoby i jak wkładam klienta kartę do programowania to wyskakuje taki komunikat. Karty/klucze All key lost - Karty/klucze sposoby, rozwiązania.
  • Texa Poland
    oktik
    Level 14  
    Masz tam błąd komunikacji na koniec. Tu masz psa pogrzebanego.
    a co jak chcesz dopisać tylko tą jego kartę? Idzie?

Nigdy nie miałem takiego problemu. Mają się bez problemu dopisać karty w ilości do 4szt. Nie ma z tym żadnych ograniczeń modelowych.
    adamski123
    Level 21  
    Ja też nigdy nie miałem problemu z dopisaniem karty jeżeli była zaprogramowana wcześniej do tego samochodu,dopisałem ich mnóstwo próbowałem dopisać tylko klienta i ten sam komunikat.
    Będę miał ten samochód u siebie jeszcze we wtorek.
    castin
    Level 24  
    Może czytnik daje po tyłku? Kiedyś też klient podjechał z uszkodzonym czytnikiem i cuda się działy. Szybka poprawka w czytniku i OK. Oryginalna karta może jest trochę cieńsza i nie aktywuje jednego z 2 switch'y. Nowe mogę być grubsze...zobacz, nie zaszkodzi.
    adamski123
    Level 21  
    Mam drugi na podmianę jak będę miał ten samochód u siebie to sprawdzę
    adamski123
    Level 21  
    Panowie temat wygląda tak podłączyłem lonsdora i poszło od szczała,dodam jeszcze,że renault ecu tool nigdy mnie nie zawiódł jestem w szoku.
    castin
    Level 24  
    No bardzo dziwne, może jakiś bug w sofcie.
    adamski123
    Level 21  
    Używałem starszego softu i to samo,ale bardzo dziwne bo Renault ecu tool nigdy mi nie wywiną takiego numeru,że karta która była dopisana do samochodu po wykodowaniu nie idzie jej na nowo dopisać
    castin
    Level 24  
    Witam.
    Espace IV 2003 - zgubiona ostatnia karta trzy przyciskowa ze słoneczkiem - HandsFree. Klient ma niekompletny zestaw startowy (czytnik i karty, rygiel, UCH, ale brak ECU). Zestaw podobno od automatu, a oryginalnie manual. Jak to najsprawniej uruchomić przy opcji "na stole"? Myślałem, żeby odblokować "nowe karty" przy pomocy ISk z UCH i takie karty dopisać do samochodu. Jest to HF, więc karta na PCF7947 nie podejdzie o ile dobrze pamiętam. Sprzęt jest, więc wszystkie sugestie mile widziane.
    oktawian89
    Level 27  
    Renault Espace IV

Renault Laguna II

Renault Vel Satis

Original transponder
    PCF7947

Allowed transponder
    PCF7936, PCF7947

Data location
    95160

No. of keys
    4

Czytasz oryginalne UCH i na podstawie wsadu programujesz klucz. Bez zbędnych kombinacji w zestawy startowe.

Kwestia wyczyszczenia używanych kart to inna para kaloszy.
    castin
    Level 24  
    OK, bez kombinacji użyje tango i dopiszę do UCH PCF7936 tylko do odpalenia. w tym przypadku (karta HF) zdalnie dopisać RF będzie nie warte kombinowania. Oktawian89, nie chodzi mi o dopisanie zwykłej karty na PCF7947, bo to nie problem. Chodzi mi o Espace VI z kartą 3 przyciskową z tzw. słoneczkiem - karta Hands Free, gdzie nie masz PCF7947 tylko elektronikę HF + ceramiczny PCF7936 do awaryjnego odpalenia z czytnika. Całość jest sparowane jak w starszych pilotach PSA.Ale OK, rozmawiałem z klientem i pasuje mu takie rozwiązanie.
    oktik
    Level 14  
    A nie możesz zrobić nowej karty HF do tego co ma? Ja to robię na luzaku. Koszty dla klienta nie są małe ale co zrobić...
    PCF7936 dopiszesz bez problemu ale samego HF nie wyczyścisz. Będzie Ci działac tylko w czytniku. Lotnika i HF nie ruszysz.

Dodano po 3 [minuty]:

aha i wyczyszczenie karty z ISK nie czyści układu od HF i centralnego !
    castin
    Level 24  
    oktik wrote:

aha i wyczyszczenie karty z ISK nie czyści układu od HF i centralnego !

Oczywiście, że nie, "otwiera" tylko transponder, co w moim przypadku w sumie jest zbędne. Elektronika karty do "wyzerowania" plikiem virgin - takiem mam info od kolegi z byłej ZSSR. Mimo wszystko dzięki za "cenne" rady :wink:
    ziomek-33
    Level 14  
    Witam,
    mam problem z zakodowaniem dodtkowej karty do Laguny 2 rocznik 2002.
    Koduje za pomocą Renault Ecu Tool. Podczas próby zakodowania nowej karty wystepuje błąd jak w załączniku, jak włożę zakodowaną to taki sam komunikat: NO CARD ID DETECTED. Dodam tylko, że na starej samochód odpala normalnie.
    Zrobiłem również test czytnika i wyszło jak poniżej. Myslicie, że czytnik do wymiany?

Karty/klucze All key lost - Karty/klucze sposoby, rozwiązania.
    oktik
    Level 14  
    Robiłeś test czytnika na wyjęte karcie i na włożonej? Na tym screenie masz informację, że karty nie jest włożona do końca. Czytnik kaput
    ziomek-33
    Level 14  
    Test był robiony na wyjętej i włożonej. Wynik taki sam
    adamski123
    Level 21  
    Panowie wczoraj miałem podobną sytuację co parę postów wyżej Laguna 2 2005r po lifcie nie mogłem do programować drugiej karty za pomocą Renault ecu tool,a lonsdorem poszło od strzała.
    oktawian89
    Level 27  
    Witam

Mondeo mk3 2001 rok wszystkie klucze zgubione ?

Można dokodować używane klucze po zmianie grota ?
    adam7009

Level 40  
    tak mozna bez problemu,tylko nie kasuj bo będziesz musiał miec dwa.
    oktawian89
    Level 27  
    Pilot chyba tez można dokodowac używkę ?
    Jurek220
    Level 30  
    oktawian89 wrote:
    Pilot chyba tez można dokodowac używkę ?

Można.

Pozdr.
    oktawian89
    Level 27  
    Dzięki wielkie, dzisiaj kolega podjedzie w fvdi i zobaczymy co to może ^^
    adamski123
    Level 21  
    Panowie Passat B8 2017r. kluczyk keyles zgubiony czym to ogarnąć pozdrawiam