Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Landi Renzo Omegas 2.16.9.C - Dlaczego nieaktywne niektóre funkcje programu?

wicusss 26 Mar 2019 16:01 1503 7
    wicusss
    Level 2  
    Ktoś wie dlaczego w omegasie są nieaktywne niektóre funkcje?
    Np. "Start on gas with Hot engine"

Samochód to Fiat Palio 1.2 16v wtryskiwacze Med czarne, chciałbym to ustawić a możliwości nie mam
    maiami
    Level 23  
    albo stara wersja softu jest w sterowniku i trzeba go zaktualizować, albo potrzebne są specjalne klucze usb do których mają dostęp technicy
    wicusss
    Level 2  
    A ja mogę w jakiś sposób uzyskać dostęp do tych kluczy? Spróbować się połączyć inną wersją programu czy nie ma to sensu?
    maiami
    Level 23  
    klucze nie od ogarnięcia, ewentualnie poszukać innej wersji programu albo przeprogramować centralę masz coś takiego w oknie głównym pod przyciskiem F8
    wicusss
    Level 2  
    Co ciekawe zmienić tam mogę wszystko za wyjątkiem tych właśnie opcji które są zaciemnione, i nie pozwala mi zapisać kopii zapasowej konfiguracji, w momencie traci połączenie i na dysku zapisuje plik 0bajtów
    maiami
    Level 23  
    Gdzie była montowana ta instalacja? serwis np. skody czy niezależny warsztat zajmujący się LPG
    wicusss
    Level 2  
    Ta instalacja ma 15 lat i nie mam pojęcia gdzie mogła być montowana, testuje aktualnie różne wersje programu jak naradzie dokładnie ten sam efekt.

Nic z tego na każdej działającej wersji która się łączy jest dokładnie to samo, nie mogę zmienić tych opcji ani zapisać do pliku
    maiami
    Level 23  
    tak naprawdę opcje które masz nieaktywne nie są zupełnie potrzebne w twoim aucie, tak się jeszcze zastanawiam skoro masz instalację z przed 15lat stawiam na to iż sterownik nie jest w stanie obsłużyć tych opcji