Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Junak 901 50 cm - Po wymianie cewki, iskrownika i modułu nadal jest brak iskry.

skarbon1205 28 Mar 2019 13:17 3459 6
  • #1
    skarbon1205
    Level 9  
    Po wymianie cewki, iskrownika i modułu nadal jest brak iskry. Czy ktoś mógł by mi podać jaki powinno być napięcie na odpowiednich przewodach wychodzących z iskrownika? Są tam dwa przewody żółte, niebiesko-biały, czarno-czerwony, jeden zielony który idzie oddzielnie. Nawet nie mam pojęcia który do czego jest. Iskrownik jest na 6 cewek.

    Dodano po 5 [godziny] 30 [minuty]:

    Dziwna sytuacja jak pale z kopniaka iskra jest możne tak być ze świeca padła,bo zmieniłem jak wcześniej pisałem wszystko.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Paliłem na pych to tylko strzela z filtra ogniem.
  • #2
    miro.nasz
    Level 26  
    Witaj!
    Masz źle ustawiony zapłon. WYKRĘĆ świecę, kołem zamachowym ustaw tłok przed górnym punktem na około 3mm. Poluzuj śruby od cewek i ustaw przerwę tak by tłok podchodzący do góry znajdował się około 3mm. w tym momencie ma być przerwa na przerywaczu i iskra na świecy. Jak to zrobisz to dokręć śruby.
    Pozdrawiam Miro.Nasz
  • #3
    skarbon1205
    Level 9  
    Iskrownik ma dwie śruby a na nich jest 6 cewek to wszystko wkłada się razem z deklem.przerywacz też jest mocowany do dekla na kole jest ten magnes który jak myślę aktywuje przerywacz to co piszesz to ja robiłem w innych motorach i to było ok tu jak myślę jest już na stale wszystko podłączone. To jest chiński junak

    Dodano po 10 [minuty]:

    Dzisiaj wyjąłem całą instalacje bo możne gdzieś miała zwarcie lub któraś kostka słabo łączyła jak złoże to dam znac

    Dodano po 2 [godziny] 10 [minuty]:

    Czy ktoś mógł by mi podać jakie powinny wychodzić prawidłowe napięcia na poszczególnych przewodach z iskrownika 6 cewek 4 przewody plus jeden zielony masa jest on oddzielnie

    Dodano po 2 [minuty]:

    Instalacje sprawdziłem miernikiem jest ok ale przed włożeniem chce się upewnić czy iskrownik jest sprawny chociaż jest nowy

    Dodano po 1 [godziny] 30 [minuty]:

    Po sprawdzeniu na przewód czarno czerwony z zielony mam do 60 v prądu kopiąc z kopniaka,na niebiesko bialy mam 1,2 czy to dobrze

    Dodano po 2 [minuty]:

    dwa żółte było ok bo kopiąc kontrolka od biegu jałowego się rozjaśniała jeszcze przed wymontowaniem instalacji

    Dodano po 7 [godziny] 31 [minuty]:

    dziękuje za pomoc sam problem rozwiązałem jak ktoś na tym forum będzie chciał rozwiazania to niech cierpliwie czeka aż mu skuterek zardzewieje

    Dodano po 1 [minuty]:

    myślałem ze to jest pomocne forum
  • #4
    Piotrek2903
    Level 2  
    Możesz dokładnie opisać jak rozwiązałeś ten problem, bo ma taki sam i nie mogę sobie z nim poradzić 😉
  • #6
    Piotrek2903
    Level 2  
    W moim przypadku teraz została wymieniona cała instalacja i iskra raz się pojawia raz znika