Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Strzelanie dźwięku z mikrofonu.

Huxa3em 05 Apr 2019 16:47 1134 4
    Huxa3em
    Level 3  
    Witam. Od miesiąca mam dość duży problem z moim komputerem. Otóż, chodzi o to, że nie moge skorzystać z mikrofonu, ponieważ podczas jego używania ciągle słychać strzelanie, pykanie itd. Ciągle tak samo. Jest to duży problem, ponieważ dużo gram na komputerze i nie mogę porozmawiać z innymi poprzez jakikolwiek komunikator głosowy. Nie wiem co może być tego przyczyną, wcześniej wszystko działało bardzo dobrze. Problem występuje na różnych urządzeniach, testowałem na 2 parach słuchawek z mikrofonem i oddzielnym mikrofonie. Przez przednie i tylne wejście mikrofonu jest tak samo.

szum.wav Download (1.05 MB)
    Huxa3em
    Level 3  
    Ze skype akurat nie korzystam. Problem występuje cały czas, niezależnie od tego, czy gram, czy po prostu rozmawiam. Rozmawiam głównie przez program Discord, czasami Team Speak. Ale w programach takich jak Audacity, Fl Studio lub w czymkolwiek, gdzie można użyć mikrofonu tak się dzieje.
    krzysiozak
    Level 39  
    Od kiedy to się dzieje, od zawsze czy po jakimś fakcie, np uaktualnione sterowniki odpowiedzialne za dźwięk, lub wgrane nowe. Lub jakaś poprawka.
    To może być usterka sprzętowa.
    Co rozumiesz przez " Problem występuje na różnych urządzeniach".
    Huxa3em
    Level 3  
    Problem występuje od miesiąca, nie wiem co mogło lub może to powodować, żadnych problemów ani usterek nie było wcześniej. Sterowników nie uaktualniałem, nic nie wgrywałem, po prostu to się wzięło tak z nikąd. Napisałem "Problem występuje na różnych urządzeniach" - miałem na myśli, że sprawdzałem czy przez inny mikrofon nadal będzie tak samo.

Dodano po 2 [minuty]:

Zauważyłem, że im dłużej używam mikrofonu (przykładowo wczoraj, rozmawiałem przez 4 godziny), to znajomi mówią, że nie trzeszczy tak mocno jak na początku, gdy przyszedłem, ale czasami zaczyna mocniej na jakiś czas.