Prosze o pomoc. Caly czas naewt bez zaplonu swieci sie lewy kierunkowskaz. Silnik 2.0 dohc. Masy chyba juz wszystkie wyczyscilem. Przekaznik wydaje sie byc ok bezpieczniki tez. Bede sprawdzal jeszcze kostke od haka ale wiecej juz nie wiem co robic... auto z centralnym zamkiem odlaczylem go od strony kierowcy od zamka bo okna otwieral wiecznie. I moze ktosbwie gdzie jest czujnik komfortu? Bo pod fotelem cos jest ale to nie jest to
Witam .
Nie wiem jak w Galaxy,lecz w Szaranie 1 moduł komfortu jest za siedzeniem kierowcy.Świecenie kierunku może być spowodowane sklejeniem styków przekaźnika w module komfortu(miganie kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu ).Jeżeli znajdziesz moduł i go odłączysz przekonasz się czy to.Miałem taki sam objaw w Skodzie Oktawii.
Spoko dzieki jutro bede patrzyl. Dzieki za podpowiedz. Gdyby ktos mial jeszcze jakies sugestie to prosze pisac
Dodano po 5 [minuty]:
Kierunki ogolem migaja ale ten co sie swieci to zapala sie poprostu mocniej ( jest roznica w jakosci swiatla) i ten modol mogl tak z niczego sie zlepic? Bo tam pod fotelem jest jakis modol ale z czerwonym guzikiem wiec mysle ze on odlacza prad przy wypadku chyba ze to to
Witam .
Świecenie kierunku może być spowodowane sklejeniem styków przekaźnika w module komfortu(miganie kierunkami przy zamykaniu i otwieraniu ).Jeżeli znajdziesz moduł i go odłączysz przekonasz się czy to.Miałem taki sam objaw w Skodzie Oktawii.
To by chyba świeciły obydwa, nie tylko jeden?
Włącznik awaryjnych na początek do wymiany.
Właśnie że stuknięcie w przekaźnik odblokowało go, i kierunek zgasł(nie pamiętam czy są dwa,czy jeden z dwoma stykami) .Świeciła tylko jedna strona(styk skleiło).Nie twierdzę że mam rację,łatwiej pewnie jest odłączyć włącznik świateł awaryjnych, by stwierdzić czy to jest przyczyna.
W grafice znalazlem ze to jest modul komfortu.. prawda to? To mi bardziej wyglada na skrzynke bezpiecznikow
Dodano po 8 [godziny] 51 [minuty]:
Gniazdo haka jest w porzadku i wlacznik swiatel awaryjnych tez. Po odlaczeniu tego i tego i tak sie swieci. Wie ktos gdzie znajde ten modul komfortu w galaxy 2.0 dohc? Pod fotelem go nie ma
Dodano po 1 [godziny] 48 [minuty]:
Gniazdo haka jest w porzadku i wlacznik swiatel awaryjnych tez. Po odlaczeniu tego i tego i tak sie swieci. Wie ktos gdzie znajde ten modul komfortu w galaxy 2.0 dohc? Pod fotelem go nie ma
Dodano po 55 [minuty]:
Ktory przekaznik jest od kierunkowskazow nie moge znalesc takiego schematu
Dodano po 3 [godziny] 6 [minuty]:
Odlaczylem modul komfortu + gniazdo haku + wlacznik swiatel awaryjnych i dalej swieci... POMOCY...
Dodano po 39 [minuty]:
ZROBILEM !!!!! wszystko wina rurki od spryskiwacza na tyl byla odlaczona i caly plyn dawal na bezpieczniki i byly zawilgocone. Taka blachostka a dwa dni zmarnowane
W grafice znalazlem ze to jest modul komfortu.. prawda to? To mi bardziej wyglada na skrzynke bezpiecznikow
Dodano po 8 [godziny] 51 [minuty]:
Dodano po 1 [godziny] 48 [minuty]:
Dodano po 55 [minuty]:
Ktory przekaznik jest od kierunkowskazow nie moge znalesc takiego schematu
Dodano po 3 [godziny] 6 [minuty]:
Odlaczylem modul komfortu + gniazdo haku + wlacznik swiatel awaryjnych i dalej swieci... POMOCY...
Dodano po 39 [minuty]:
ZROBILEM !!!!! wszystko wina rurki od spryskiwacza na tyl byla odlaczona i caly plyn dawal na bezpieczniki i byly zawilgocone. Taka blachostka a dwa dni zmarnowane