Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Mercedes ML W164 3.0 - Nie kręci brak komunikacji

09 Kwi 2019 07:18 258 6
  • Poziom 3  
    Panowie problem dotyczy Mercedesa ml 164 3.0 d zgasł podczas jazdy i nie wyświetla kontrolki grzania świec. Nie kręci rozrusznikiem wyświetla komunikat run flat indicator inoperative, brak komunikacji z sterownikiem silnika , pompa paliwa rusza.... Jakieś pomysły

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    "Run Flat Indicator Inoperative" oznacza, że jest nieaktywny system nadzoru ciśnienia w ogumieniu.
    Sprawdź napięcie i "jakość" akumulatora.
  • Poziom 3  
    Raczej wtedy nie gaśnie podczas jazdy..., nie koniecznie ma to wpływ na brak komunikacji z sterownikiem silnika

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    tazo1000 napisał:
    brak komunikacji z sterownikiem silnika

    Jak wygląda komunikacja z innymi systemami , jakieś błędy ?
    Jakie jest napięcie akumulatora ?
    Jak zachowuje się stacyjka kluczyka (EZS) i rygiel blokady (ESL, ELV) , jest komunikacja ?
  • Poziom 3  
    Napięcie 11,7 na dużym aku, na małym aku 13
    Poldlaczony do ładowania i nie ma dalej komunikacji, staxyjke sprawdzę zaraz

    Dodano po 1 [godziny] 8 [minuty]:

    Wygląda na to że stacyjka miała błędy, po skasowaniu auto odpaliło... Jak wygląda wymiana stacyjki w nim... Jakieś kodowanie, będę robił to po raz pierwszy

  • Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    tazo1000 napisał:
    będę robił to po raz pierwszy

    ...to zawieź do kogoś, kto Ci to ogarnie.
    Na 100% nie masz "narzędzi" aby to przeprogramować.
    To nie jest prosta operacja.
  • Poziom 3  
    Błędy w ezs po przejechaniu kilku km po ich skasowaniu ruszył, zgasł po kolejnych kilku km w ezs już nie było błędów ale i się zablokował nie chcąc odpalać... Będzie to stacyjka czy stawiacie na coś innego.... Masy posprawdzane nowy aku... Jutro ciąg dalszy