Witam. Zamierzam kupić kosiarkę spalinową. Cena do 1400zł. Kosiarka musi posiadać napęd. I najlepiej żeby posiadała też regulację obrotów silnika. Proszę o pomoc w wybraniu.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereustijuf wrote:A jaki silnik lepszy Loncin czy Briggs&Stratton?
wacek.wacek wrote:Chyba brigs
ustijuf wrote:Spodobał mi się ten bajer z rozrusznikiem elektrycznym. Czy jest to przydatne czy szkoda wydawać na to kasy? Czy to się nie psuje?
Lucas81 wrote:Ja osobiscie szukalbym cos z porzadnym silnikiem (najwiazniejsze!) czyli np Honda, no chyba ze wolisz biegac po serwisach a po pewnym czasie kupowac kolejna :/
teraz naprzyklad w promocji masz najtansza wersje Hondy czyli SKEP -> https://www.honda-sklep-lopeno.pl/product-pol-436-HRG-466-SKEP.html
wojtek1234321 wrote:ustijuf wrote:A jaki silnik lepszy Loncin czy Briggs&Stratton?wacek.wacek wrote:Chyba brigs
Na wielu forach "kosiarkowych" właśnie są bardzo chwalone silniki Loncin, silniki EMAK w kosiarkach Oleo-Mac to również wersja Loncina, tylko "brandowana" (obudowa, napisy) pod firmę Oleo-Mac.
Briggs&Stratton w teraźniejszych "produkcjach" to już podobno nie ten sam Briggs&Stratton co dawniej.
plk_babel wrote:Lucas81 wrote:SKEP.html
Ale wiesz, że kolega szuka kosiarki do 1.400 pln, a ta Honda kosztuje 1.995. Oczywiście Honda to jest lodzio miodzio i nie ma co wybrzydzać, ale znajdź mi Hondę do 1.400 pln![]()
plk_babel wrote:...W G-Force masz obudowę z młotkowanej, grubej blachy....
Erbit wrote:To raczej nic nie znaczy, "z młotkowanej", to znaczy tylko tyle, że jest pomalowana farbą z taką fakturą, tzw. faktura młotkowa, i nic więcej poza tym, czyli tyko "chłyt marketingowy" aby niektórzy się zastanawiali co tam "ulepszono". Bo tak naprawdę marka kosiarek G-Force to zwyczajny, może trochę "lepszy chińczyk". Po kilku latach używania (2 - 4)zacznie się "rozlatywać" laweta, podwozie i już nie dokupisz do niej oryginalnych części, kółek itp.plk_babel wrote:...W G-Force masz obudowę z młotkowanej, grubej blachy....
Co to znaczy?
wojtek1234321 wrote:....
Taki prosty przykład "koloru faktury młotkowej".
...
Erbit wrote:Aż ciśnie się ponowić pytanie tym razem takie: co to jest "faktura młotkowa ?"
Mocno się zastanów zanim odpowiesz i na to pytanie.
wojtek1234321 wrote:...No to sobie poczytaj ...
Erbit wrote:Te przykłady które podałeś nic wspólnego nie mają z moim wpisem.O czym ? O bzdurnych językowych pomysłach marketingowców bezmyślnie powtarzanych przez innych?
To może zacznijmy jeszcze kamerować, traktorować, kombinerkować, śrubokrętować ... ?
EOT.
wojtek1234321 wrote:....Te przykłady które podałeś nic wspólnego nie mają z moim wpisem.
ustijuf wrote:Mam jeszcze jedno pytanie czy jak kosiarka posiada wajchę do ustawiania obrotów silnika to czy silnik ten też automatycznie stabilizuje obroty podczas obciążenia (inteligentna przepustnicy)?
ustijuf wrote:Wy chyba czegoś nie rozumiecie. Ja szukam kosiarki do max. 1400zł. Po co mi piszecie o jakiś kosiarkach dużo droższych niż ja szukam.