Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Optex
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nowa kamera DS-2CD1043G0-I problem z połaczeniem z DS-7608NI-SE/P

13 Kwi 2019 12:10 255 3
  • Poziom 2  
    Witam,

    posiadam rejestrator HIK DS-7608NI-SE / P razem z nim zakupiłem dwie kamery z zasilaniem POE, podłaczyłem z konfiguracją automatyczną - wszystko działa jak należy. z czasem dokułem inną kamerę, skonfigurowałem ręcznie - działa. Teraz dokupiłem czwartą kamerę HIK DS-2CD1043G0-I i nie mogę się z nią połączyć przez rejestrator. Jeśli wepnę ją bezpośrednio do sieci i dodam jako urządzanie w iVMS-4200 to widzę z niej obraz. Rejestrator pokazuje ją jako "offline (nieobsługiwany typ strumienia)". Załączam kilka screenów:
    Nowa kamera DS-2CD1043G0-I problem z połaczeniem z DS-7608NI-SE/P Nowa kamera DS-2CD1043G0-I problem z połaczeniem z DS-7608NI-SE/P Nowa kamera DS-2CD1043G0-I problem z połaczeniem z DS-7608NI-SE/P Nowa kamera DS-2CD1043G0-I problem z połaczeniem z DS-7608NI-SE/P
  • specjalista-kamery przemysłowe
    Jaka wersja firmwaru w rejestratorze? Bo chyba dość stara.
    Dodaj ją z poziomu rejestratora(nie przez sieć).
  • Poziom 8  
    Soft do rejestratora:
    http://www.hikvisioneurope.com/portal/?dir=po...P%29/V3.0.22%20build%20170621%20Multi-lingual

    Soft do kamery:
    http://www.hikvisioneurope.com/portal/?dir=po...30%281X43GO%201X53GO%202X4%2751G1-IDW1%272%29

    Po aktualizacji wczytaj wsyzstko do ustawień fabrycznych, no chyba że masz już te wersje wgrane to aktualizacja nie ma sensu.
    Skoro Ci nie chce dodać po porcie 8k i protokole HIKVISION to sprobój ONVIF port 80, w ostatecznośći po RTSP ją dodać.