Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ogrodzenie panelowe-jakie parametry optymalne, ceny.

faral yrab 17 Apr 2019 22:20 393 2
    faral yrab
    Level 4  
    Witam.
    Stoję przed wyborem firmy, która zrobi mi ogrodzenie panelowe. Moje pytania kieruję do osób, które już mają takowe i mogą coś doradzić.
    Zatem:
    - jakie parametry samego panelu, czyli czy prosty, czy raczej tzw. 3D, jaka grubość prętów, wielkość oczek i
    zabezpieczenie antykorozyjne?
    - jakie słupki - zwłaszcza grubość blachy z której będą zrobione?
    - podmurówka - 20, czy może 30 cm?
    - jakie orientacyjne ceny (działka prosta bez żadnego udziwnienia i przeszkód)?
    - brama - przesuwana czy skrzydłowa?
    Z góry dziękuje za odpowiedzi.
    Krzysztof Krysiński
    Level 9  
    Ciężko odpowiedzieć na te pytania nie znając Twoich oczekiwań co do poziomu prywatności. Jednak w tym momencie mogę powiedzieć, że jeżeli masz psa to prawdopodobnie wyższa podmurówka lepiej się sprawdzi. Psiaki lubią się podkopywać. Co do powłok antykorozyjnych, to polecam wybrać panele ocynkowane i grubość powłoki dobrać do warunków atmosferycznych okolicy. Takie panele można też dodatkowo pomalować. Z kolei jeżeli chodzi o bramę, to wszystko zależy od tego jak dużo masz miejsca wzdłuż ogrodzenia bądź wgłąb i jak często z bramy będziesz korzystał. O wyborze bramy polecam poczytać na ogradzamy.
    Chętnie pomogę bardziej, ale potrzebowałbym więcej informacji :)
    faral yrab
    Level 4  
    Krzysztof Krysiński wrote:
    Ciężko odpowiedzieć na te pytania nie znając Twoich oczekiwań co do poziomu prywatności. Jednak w tym momencie mogę powiedzieć, że jeżeli masz psa to prawdopodobnie wyższa podmurówka lepiej się sprawdzi. Psiaki lubią się podkopywać. Co do powłok antykorozyjnych, to polecam wybrać panele ocynkowane i grubość powłoki dobrać do warunków atmosferycznych okolicy. Takie panele można też dodatkowo pomalować. Z kolei jeżeli chodzi o bramę, to wszystko zależy od tego jak dużo masz miejsca wzdłuż ogrodzenia bądź wgłąb i jak często z bramy będziesz korzystał. O wyborze bramy polecam poczytać na ogradzamy.
    Chętnie pomogę bardziej, ale potrzebowałbym więcej informacji :)

hej. dzieki za odpowiedz
    psa nie mam i raczej nie planuje miec. co do prywatnosci to fajnie by bylo ją mieć jakkolwiek domyslam się ze wiaże się to z niemałym kosztem (np bardzo podobają mi się ogrodzenia gambionowe no ale koszt to sporo powyżej 200 zl za mb). to co teraz biorę pod uwagę to siatkę panelową.
    dom jest blisko rzeki wiec w zimie i zwlaszcza na jesien dosc spora wilgotnosc.widzialem ze panele mogą miec i ocynk i być malowane proszkowo. czy takie polaczenie daje gwarancje dlugiego bezproblemowego uzytkowania czy raczej samemu pomalowac jakaś farbą w stylu hammerite?