Kupiłem
Power Bank 12000 mAh MPB006W Manta nowy,
nie ładuje - leżak sklepowy od 2 lat
O ile pamiętam, przetwornica zaprzewstaje ładowania, gdy stwierdzi spadek napięcia na celach poniżej ustalonej wartości.
Tutaj układ 6P czyli 6 ogniw Li-Po połączonych równolegle ( 6 x 2000 mAh)
Niestety obudowa zamknięta i brak dostępu do ogniw aby zmierzyć napięcie i podładować bezpośrednio.
Mogę oddać, bo sklep wie, że mogą się nie ładować.
Jest funkcja latarki, ale po włączeniu LED ani nie zipnie.
Czy jest szansa, że trzymając podłączony do zasilacza przez 1-2 dni, odpali i zacznie się ładować pełnym prądem, czy też przetwornica wewnętrzna blokuje ładowanie nawet minimalnym prądem 100 mA czy mniej?
Wcześniej kupiłem inne leżaki Manty power bank 4000 mAh i nie ładowały się, nowe z blistera, ale można otworzyć plastikowe pudełko i doładować ogniwa z zasilacza.
...
Po godzinie zaczęła migać niebieska kontrolka, ale ładowarka 1A 5V nie jest ciepła, czyli prąd ładowania znikomy.
Zostawię na noc, zobaczę rano, czy wbudowana latarka (1 LED) się zaświeci.
Power Bank 12000 mAh MPB006W Manta nowy,
nie ładuje - leżak sklepowy od 2 lat
O ile pamiętam, przetwornica zaprzewstaje ładowania, gdy stwierdzi spadek napięcia na celach poniżej ustalonej wartości.
Tutaj układ 6P czyli 6 ogniw Li-Po połączonych równolegle ( 6 x 2000 mAh)
Niestety obudowa zamknięta i brak dostępu do ogniw aby zmierzyć napięcie i podładować bezpośrednio.
Mogę oddać, bo sklep wie, że mogą się nie ładować.
Jest funkcja latarki, ale po włączeniu LED ani nie zipnie.
Czy jest szansa, że trzymając podłączony do zasilacza przez 1-2 dni, odpali i zacznie się ładować pełnym prądem, czy też przetwornica wewnętrzna blokuje ładowanie nawet minimalnym prądem 100 mA czy mniej?
Wcześniej kupiłem inne leżaki Manty power bank 4000 mAh i nie ładowały się, nowe z blistera, ale można otworzyć plastikowe pudełko i doładować ogniwa z zasilacza.
...
Po godzinie zaczęła migać niebieska kontrolka, ale ładowarka 1A 5V nie jest ciepła, czyli prąd ładowania znikomy.
Zostawię na noc, zobaczę rano, czy wbudowana latarka (1 LED) się zaświeci.