Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Suzuki Ignis 2005 rok silnik 1.3 VVT 94km ciezki rozruch zimnego silnika

25 Kwi 2019 09:39 171 4
  • Poziom 7  
    Witam wszystkich
    Mam taki problem od kilku miesiecy posiadam suzuki igniz z 2005 roku auto sprawuje sie swietnie po za jedna rzecza a mianowicie ciezko auto jest odpalic po dluzszym postoju po nocy w sumie wystarczy ze postoi 2 godziny. Przy rozruchu odpala za drugim lub 3 razem, zachowuje sie tak od samego poczatku. Gdy juz odpali mozna go zgasic i pozniej odpala juz od razu gdy postoi gdzieje sie to samo. Od tego czasu wymienilem swiece przewody WN , wyczyscilem przepustnice i zalozylem zaworek zwrotny na przewod zasilajacy paliwem. Po podlaczeniu pod komputer silnik nie pokazuje zadnych bledow a moje pomysly sie juz wyczerpaly. Moze ktos mial podobnie badz wie o co chodzi. Prosze o jakas porade pozdrawiam.
  • Poziom 29  
    Sprawdzić ciśnienie paliwa. Być może pompa zdycha.
    A posiada to LPG ?
  • Poziom 7  
    Moze tak byc z tym ze pozniej bali dobrze i podczas jazdy nie brakuje mu sily. Przy odpalaniu jesli wlacze mu zaplon i ze 3 razy i poczekam az pompa napompuje mu paliwa tez nie odpala za pierwszym razem dopiero za drugim badz 3 razem. Watpie zeby to bylo to i teraz jest jeszcze ten zawor zwrotny ktory trzyma Cisnienie w ukladzie. Instalacja gazow jest zalozona firmy Zenit dziala prawidlowo
  • Poziom 29  
    No to trzeba było napisać od razu ze masz LPG.
    Zdejmij klemę z akumulatora, wyjmij bezpiecznik z przewodu plusowego biegnącego do sterownika LPG (tak aby całkowicie odłączyć instalację).
    Załóż ponownie zacisk plusowy na akumulator, załącz zapłon i odczekaj 30sek. Wyłącz zapłon. Ponownie włącz zapłon i uruchom silnik.
    Pojeździj tak kilka dni - tylko na benzynie i obserwuj co się dzieje z odpalaniem.
  • Poziom 7  
    Ok sproboje w ten sposob zobacze co sie zmieni
    Dam znac czy cos sie zmienilo.