Po zimie auto przestało odpalać na ciepłym silniku, rano nigdy z odpaleniem problemu nie było. Ostatnio, jakiś miesiąc temu, samochód po dłuższej jeździe, tj. ok 50 km, nie chciał odpalić, przekręcenie kluczyka i rozrusznik nie kręci. Ostatnio się nasiliło, gdy tankowałem samochód - nie chciał odpalić, odczekałem z godzinę i odpalił i teraz gdy jest ciepło, to nie chce odpalić na ciepłym. Tak jak mówiłem, rano nie ma żadnego problemu, odpala za pierwszym razem. Wczoraj wieczorem po godzinie czekania odpaliłem go na pych i też pytanie: czy coś może się stać złego z samochodem jak tak będę odpalał i co to może być za usterka. Z niesprawnych rzeczy, to egr, czasem nie równo chodzi na biegu jałowym, ale mam już zakupiony egr i umówioną wizytę u mechanika na 29. I pytanie: czy mogę się tym autem do tego czasu poruszać, gdyż jeszcze dwa razy będę musiał jechać do pracy. Dziś również po zatankowaniu nie chciał odpalić, a rano po jakieś 10 minutowej przerwie odpalił. Nie mam pojęcia, co to może być: rozrusznik nie kręci po włożeniu kluczyka do stacyjki.