logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Płyta gazowa do zabudowy Amica PG6611BPR - podłączenie

Damin6754 10 May 2019 10:22 1227 6
ADVERTISEMENT
  • #1 17953292
    Damin6754
    Level 8  
    Help: 1
    Rate: 10
    Dzień Dobry.

Niedawno zakupiłem płytę do zabudowy AMICA PG6611BPR i będę ją chciał podłączyć do butli gazowej propan-butan 11kg.
    https://www.euro.com.pl/plyty-do-zabudowy/amica-pg6611bpr.bhtml
    1)Czy w jej przypadku konieczna będzie wymiana dysz? Podobno tego typu płyty do zabudowy są przystosowane ale do gazu ziemnego.
    2)Jakiego węża szukać do tej płyty do zabudowy? Taki jest kompatybilny, czy muszę szukać czegoś innego? Jest jeszcze coś do dokupienia? Kuchnia jest już zamontowana ale jeszcze niepodłączona.
    Płyta gazowa do zabudowy Amica PG6611BPR - podłączenie
  • ADVERTISEMENT
  • Helpful post
    #2 17953406
    mariusz840
    Level 18  
    Help: 34
    Rate: 147
    Brakuje złączki z nakretką na króciec od płyty chyba że wychodzi rurka na którą się nasuwa wąż i zabezpiecza obejmą zaciskową. Kuchenki nowe są z dyszami do gazu ziemnego więc wymiana będzie konieczna. Niektórzy producenci dystrybutorzy sprzętu wymagają wymiany dysz przez osoby uprawnione z odpowiednim wpisem do książki aby nie utracić gwarancji więc dopytaj w sklepie w którym kupiłeś.
  • ADVERTISEMENT
  • #3 17953448
    Krzys55
    Level 28  
    Help: 89
    Rate: 302
    Dysze na wymianę powinny być na wyposażeniu .
  • ADVERTISEMENT
  • #4 17953469
    mariusz840
    Level 18  
    Tak jak pisałem spotkałem się, że niekoniecznie. Samowolna wymiana może się skończyć utratą gwarancji. Lepiej dopytać. Kupując osobiście kuchenkę miałem taki przypadek zażyczyli sobie 150 zł za wymianę bo inaczej stracę gwarancję to ich wyśmiałem. Stwierdzili wtedy, że akurat dzisiaj jest promocja i wymiana dysz jest za złotówkę, ale to oni muszą wymienić.
  • ADVERTISEMENT
  • #6 17956066
    mariusz840
    Level 18  
    Tak ten zestaw zawiera krócieć do płyty.
  • #7 17956201
    kortyleski
    Level 43  
    Help: 957
    Rate: 3844
    Po robocie zaprosiłbym gościa z czujnikiem gazu żeby sprawdził podłączenie. Tak na wszelki wypadek

Topic summary

✨ Użytkownik zakupił płytę gazową do zabudowy Amica PG6611BPR i planuje podłączenie do butli gazowej propan-butan 11kg. W dyskusji poruszono konieczność wymiany dysz, ponieważ nowe płyty są zazwyczaj przystosowane do gazu ziemnego. Użytkownicy sugerują, aby dopytać w sklepie o wymianę dysz, ponieważ samodzielna wymiana może skutkować utratą gwarancji. Wskazano również, że zestaw do podłączenia, który użytkownik zamierza zakupić, zawiera odpowiedni króciec do płyty. Dodatkowo, zaleca się sprawdzenie podłączenia gazu przez specjalistę z czujnikiem gazu.
Generated by the language model.
ADVERTISEMENT