Witam kolegów,
Posiadam układ wskaźnika wysterowania na TL072 poniżej schemat:
Do tego układu mam podłączone wskaźniki wysterowania z nagrywarki Otari, mają one w środku coś takiego:
Jest to układ złożony z dwóch diod i rezystorów do którego jest podłączony ustrój ze wskazówką.
Dodatkowo gdy na wejściu TL072 dodałem elektrolit 1uF, wskaźniki praktycznie nie pokazują żadnych wartości. Na chwilę obecną układ jest podpięty bez kondensatora wejściu.
I teraz mam pytanie jakie podłączenie będzie lepszym rozwiązaniem.
Podłączyć wszystko razem?
Pominąć układ we wskaźnikach?
Pominąć układ na wyjściu TL072 i podłączyć przez układ we wskaźnikach?
Proszę o jakieś wskazówki, gdyż nie spotkałem się z prostownikiem wbudowanym w sam wskaźnik. Nigdy nie miałem okazji zajrzeć do profesjonalnego miernika.
Pozdrawiam.
Posiadam układ wskaźnika wysterowania na TL072 poniżej schemat:

Do tego układu mam podłączone wskaźniki wysterowania z nagrywarki Otari, mają one w środku coś takiego:

Jest to układ złożony z dwóch diod i rezystorów do którego jest podłączony ustrój ze wskazówką.
Dodatkowo gdy na wejściu TL072 dodałem elektrolit 1uF, wskaźniki praktycznie nie pokazują żadnych wartości. Na chwilę obecną układ jest podpięty bez kondensatora wejściu.
I teraz mam pytanie jakie podłączenie będzie lepszym rozwiązaniem.
Podłączyć wszystko razem?
Pominąć układ we wskaźnikach?
Pominąć układ na wyjściu TL072 i podłączyć przez układ we wskaźnikach?
Proszę o jakieś wskazówki, gdyż nie spotkałem się z prostownikiem wbudowanym w sam wskaźnik. Nigdy nie miałem okazji zajrzeć do profesjonalnego miernika.
Pozdrawiam.