Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yamaha Aerox nie odpala - Nie odpala po zimie

emiilo 12 May 2019 13:38 1257 2
Renex
    emiilo
    Level 10  
    Witam, posiadam skuter Yamaha Aerox. Poprzedni właściciel coś tam dłubał wsadził między innymi większy cylinder, gaźnik chyba też wyrzucony został także zbiornik z olejem do smarowany i zastąpiono to mieszanką z paliwem. W zeszłym roku skuter pracował bez zastrzeżeń, po zimie zaczęły się problemy. Skuter nie chce odpali a jeśli już odpali to na ssaniu (ręcznym) wejdzie na wysokie obroty, popracuje trochę nierówno i gaśnie a gdy pokręce manetką dusi się i gaśnie. Podmieniłem świece, próbowałem podregulować gaźnik nawet czysciłem go za pomocą myjki, oraz zmieniłem paliwo na inne. Skuter ma w zbiorniku mieszankę 1:25 na takiej samej chodził w zeszłym roku i także poprzedni właściciel też na takiej jeździł. Zdejmowałem nawet głowice, żeby sprawdzić czy na cylindrze są jakieś rysy. Kończą się mi już pomysły, a pogoda coraz bardziej sprzyja na jazdę. Czy spotkał się ktoś z taką sytuacją, bądź wie co może mu dolegać? Każda wskazówka ma znaczenie. Z góry dziękuję 😊
  • Renex
    Piotrix48
    Level 16  
    Oczywiście wylałeś stare paliwo ,wyczysciles gaźnik i nalales nowe z pewnej stacji? Mi 2t kiedyś też nie chciał zapalić i po tygodniu szukania i sprawdzenia wszystkiego wymieniłem paliwo - śmigał od kopnięcia.
    emiilo
    Level 10  
    Tak jak pisałem, zmieniłem na inne ze stacji na której zaopatruje się na paliwo do moich innych sprzętów między innymi piły i kosy spalinowej, które pracują bez zastrzeżeń.