Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Iphone 5s, Iphone 6 - Brak reakcji na ładowanie, odpala na zasilaczu serwisowym.

12 Maj 2019 22:49 312 4
  • Poziom 18  
    Na stole leżą 2 iphony, 5s (A1457) oraz 6 (A1586). Objaw identyczny, czyli brak reakcji na ładowanie.
    Klient mówi, że miał podłączone oba do ładowania w TIRze, po tym oba przestały ładować.
    Baterie okazały się padnięte.
    Po podmianie baterii na nowe telefony uruchamiają się lecz dalszy brak ładowania a ikona baterii wskazuje praktycznie rozładowaną.
    Ładowarka 5V, 2A sprawna na 100%, inne fony chodzą bez problemów, łącznie z innymi iphonami.
    Na zasilaczu serwisowym odpalają. Pobór prądu Iphone 5S - 0.7-1A, Iphone 6 - 0.7--1.1A

    Brak reakcji również na podpięcie do komputera.

    Moje myśli kierują się w stronę układów IC U2, czyli tzw. chargerów.

    Dobrze myślę?

    Jeżeli tak to czy IC 1610A2 będzie pasował zarówno do jednego, jak i drugiego telefonu?

  • Poziom 28  
    Przemko21 napisał:
    Moje myśli kierują się w stronę układów IC U2, czyli tzw. chargerów


    TriStar nie jest chargerem ale dobrze kombinujesz ponieważ ten układ jest pierwszy na linii Lightning i części ulega uszkodzeniu. a2,a3 czy też a3b są wymiennne pomiędzy sobą
  • Poziom 18  
    KRY5PIN napisał:
    A podmieniałeś taśmy ładowania???

    taśmy podmienione, bez zmian

    Dodano po 1 [minuty]:

    RafalB napisał:
    TriStar nie jest chargerem ale dobrze kombinujesz ponieważ ten układ jest pierwszy na linii Lightning i części ulega uszkodzeniu. a2,a3 czy też a3b są wymiennne pomiędzy sobą

    Czyli biorę się za wymianę tychże układów
  • Poziom 18  
    Iphone 5s ruszył po wymianie Tristara U2.

    Z S6 mam problem gdyż, po zdjęciu układu U1700 brakuje jednego pada, dokładnie B6.
    Jest szansa, że bez tego pada Iphone będzie chodził ?