Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel vivaro 1.9 DI - Słabo odpala na ciepłym silniku

12 Maj 2019 23:40 225 9
  • Poziom 7  
    Witam szanowne grono,moj vivaro 1.9 Di 82km przebieg 280 000, od jakiegoś czasu słabo odpala na cieplym silniku,po przekręceniu kluczyka krecę ok 5-10sek i w koncu zalapie a na zimnym pali ok,myslalem ze to swiece bo zrobione na nich bylo150 tyś ale po wymianie to samo,poradzcie cos please.... kiedys robilem trasy a od ponad roku auto nie widzialo autostrady ani większych szybkości niz 80-90/h chociaz eksploatowane codziennie
    Pozdro
  • Poziom 7  
    Odpada,kręci ok
  • Poziom 7  
    Kręcisz kręcisz i złapie dopiero po 5-10 sek
  • Poziom 39  
    Na początek spróbuj podpiąć drugi akumulator na kable i zobacz czy będzie róznica.
    Jeśli tak - akumulator lub rozrusznik.
    Potem jeśli brak poprawy to masz do sprawdzenia układ wtryskowy tj. test przelewowy wtryskiwaczy oraz sprawdzenie ciśnienia paliwa podczas rozruch tj. komputer pod obd2 i sprawdzasz jak rośnie ciśnienie na listwie, przy ok 250bar powinien odpalić.

    Czy masz jakieś inne problemy z autem? Braki mocy?

    Jak zdobędziesz te informację wróć tutaj.
  • Poziom 7  
    Aku nowe,przy 80km braki mocy permanentne,czasami od kiedy go mam zdaje mi się ze na ciepłym ma mniejszą moc i nie reaguje na pedal gazu tak jak na zimnym,postaram się przelewy sprawdzic sprawdzic,problem w tym,ze auto potrzebne na co dzien
  • Poziom 15  
    Jeżeli są takie objawy, to moim zdaniem wtryski. Sam wiele nie zdziałasz. A jak samochód potrzebny, to do mechanika.
  • Poziom 7  
    Więc urwana szpilka rozrusznika spowodowala jego obsunięcie i dlatego cięzko się ktęcił.uszkodzil on tez rurke od turbo ptzez ktorą wyciekał olej,2 awarie w 1,nowy rozrusznik valeo i wszystko gra! Jakiez bylo moje zdziwienie kiedy mechanik zadzwonil po 3 godzinach i mowi,ze gotowe😂😂😂😂