Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Peugeot 307 2002r 1.4 8V - MaxiEcu Interfejs diagnostyczny Peugeot 307 2002r 1.4

jurekl2 15 May 2019 01:06 2568 8
    jurekl2
    Level 11  
    Witam. Zakupiłem interfejs diagnostyczny z tej aukcji:
    Peugeot 307 2002r 1.4 8V - MaxiEcu Interfejs diagnostyczny Peugeot 307 2002r 1.4
    Mój samochód to Peugeot 307 2002r 1.4 8V. Niestety nie moge się połączyć, ponieważ po podłączeniu interfejsu i przekręceniu zapłonu nie wyszukuje mi urządzenia przez bluetooth a na interfejsie świeci cały czas czerwona dioda. Jest jakieś rozwiązanie czy poprostu nie da się nic z tym zrobić ?
    madamsz1
    Level 39  
    Oprogramowanie masz dedykowane ? Jeżeli tak, to w ustawieniach musi być wybrany odpowiedni sposób jakim będzie łączył się program z samochodem (kabel, wifi, BT jako-port szeregowy). Wcześniej musi być BT połączony z komputerem.

PS. I jeszcze czy masz licencję na daną markę w programie ?
    :) dopatrzyłem, to jakaś dziwna wersja z dostępem tylko do OBD
    leonov
    Level 42  
    madamsz1 wrote:
    dopatrzyłem, to jakaś dziwna wersja z dostępem tylko do OBD
    To zwykły ELM327, po podłączeniu do pojazdu, powinien być widoczny, podczas wyszukiwania urządzeń bluetooth na komputerze.
    madamsz1
    Level 39  
    Tak to wygląda na zwykłego ELMa. Na stronie cenę za swój dedykowany w wersji BT mają większy :) .
    Ja mam od nich na kablu, również z ich oprogramowaniem, czasami pewnych rzeczy mi brakuje i trzeba robić
    czymś innym, ale ogólnie za te pieniądze jest dobrze.
    leonov
    Level 42  
    madamsz1 wrote:
    ale ogólnie za te pieniądze jest dobrze
    Za dwieście zł z małym hakiem, kupił by sobie, klona DS150 (wszystkie marki) ;-) albo do Peugot Citroen Lexia ;-)
    madamsz1
    Level 39  
    W większości siedzę w Fordzie :) do tego ma coś innego. A Maxi kupiłem kupę lat temu jako podstawę do wszystkiego. Z klonami ???? no nie wiem, spotkałem już "uśmiercone" auto po klonie i jakoś nie mam odwagi :) . Chociaż ostatnio masę jest różnego rodzaju interfejsów na rynku i za małe pieniądze.
    jurekl2
    Level 11  
    Wogole nie jest widoczny w urządzeniach bluetooth.. Próbowałem łączyć się telefonem i laptopa, ale nic z tego. Jakieś sugestie?
    leonov
    Level 42  
    Kontakt ze sprzedającym i prośba o pomoc.
    jurekl2
    Level 11  
    Po kontakcie ze sprzedającym, interfejs został zwrócony.