gradek83 wrote:Kamery łączą się na protokole SAMSUNGA ? Z tego co widzę obsługiwany w rejestratorze też jest ONVIF sprawdzałeś czy na tym protokole rejestrator te nowe kamery ogarnia ?
Po konsultacji ze sprzedawcą skonfigurowałem te kamery na protokole RTSP - teraz działa. Jednak zrobiłem to przed chwilą i jeszcze muszę potestować. Gdy chcę obejrzeć z nich podgląd na żywo programem SmartViewer to gdy połączę się bezpośrednio z kamerą to jest OK, natomiast gdy połączę się z rejestratorem i przez niego chcę oglądać live to odświeżanie jest na poziomie 1 klatki na sekundę.
gradek83 wrote:Też nad tym myślę, ale może być problem ze zwrotem sprzętu kupionego na firmę. Na razie zobaczę, czy da się to wzajemnie pożenić tak, żeby sprawnie działało.A niby miały być zamiennikiem skoro tak ci sprzedawca mówił to ja bym je po prostu zwrócił.
gradek83 wrote:Tak, to jest ta wersja.musculus wrote:Aktualizacja softu w rejestratorze nie pomogła.
Do jakiej wersji zaktualizowałeś ? v1.52
gradek83 wrote:Przy próbie dodania kamery na protokole Samsunga pojawia się komunikat "połączenie nie nawiązane z nieznanego powodu".musculus wrote:natomiast nowe kamery jak na razie nie chcą rozmawiać z moim rejestratorem.
A dokładniej ? Rejestrator wykrywa nowe kamery ale po dodaniu brak obrazu ?
Sprawdzę jeszcze rejestrację. Jeśli rejestracja będzie płynna to tak zostawię. Natomiast jeśli będę miał w niej też 1 klatkę na sekundę to będę musiał kombinować dalej.