Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Monitor nie ma sygnalu obrazu

16 Maj 2019 19:11 252 12
  • Poziom 4  
    Witam ostatnio złożyłem komputer i po podłączeniu go do monitora przez wejście hdmi na karcie jest brak sygnału i monitor jest w stanie czuwania, ponadto gdy podłącze komputer też przez hdmi na karcie do telewizora jest obraz o co chodzi? Oddałem do serwisu i okazało się że wszystko było w porządku bawię się z tym problemem od tygodnia.

    Specyfikacje
    Płyta główna msi h310m pro-m2 plus
    Karta graficzna gtx 1660 Gigabyte 6GB 5DDR ooc
    Procesor i5 9400f lga 1151
    RAM 16 GB
    Dysk ssd 125 GB jeżeli się nie mylę
    Dysk HDD Toshiba 1TB
    Monitor : philips model 193v5l 60hz rozdzielczość 1366x768
    Dodam jeszcze że ten monitor podłączałem pod inny komputer pod wyjście hdmi na kartę graficzną gtx 960 i wyświetla obraz.
  • Poziom 4  
    Przejściówką z dsub do hdmi

    Dodano po 10 [minuty]:

    Bardzo proszę o pomoc , wydałem pieniądze po to aby grać , streamować a przez ten problem mozna powiedziec wywaliłem hajs w błoto
  • Poziom 4  
    nic nie wyświetla , włączam komputer i żadnej reakcji , wyłączam i włączam monitor i pisze ze brak sygnału
  • Poziom 4  
    w taki sam sposób jak ten poprawię się bo pomyliły mi się końcówki dokładnie z gba do hdmi Monitor nie ma sygnalu obrazu
  • Poziom 4  
    W płycie głównej mam hdmi ale po odpieciu grafiji nic się nie dzieje dlatego że nie mam zintegrowanej, karta posiada jedno wejście hdmi oraz wejścia dp dziś też kupiłem przejściówkę z dsub na dp i to samo nic się nie dzieje
  • Poziom 4  
    dobrze juz zaraz sprawdzę , gdzie mam monitor podłaczyć skoro telewizor zajmuje hdmi od karty graficznej ?

    Dodano po 9 [minuty]:

    dodam że tą przejściówkę z dp do dsub oddałem sprzedawcy sklepu komputerowego
  • Poziom 4  
    Zrobiłem jak kazałes i dalej nic