Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Whirlpool AWOC 0714 - pralce brakuje siły podczas prania

rafal4891 17 May 2019 14:02 435 4
    rafal4891
    Level 2  
    Witam chciałem zapytać o rozwiązanie problemu braku mocy silnika pralki tylko podczas prania.
    Opiszę problem mianowicie po włożeniu ciuchów do pralki wybraniu programu pralka zaczyna cykl prania kiedy pobiera wodę i namacza ubrania bęben obraca się normalnie bez żadnych problemów kiedy rozpoczyna cyklu prania bęben nie wykonuję pełnego obrotu zaczyna się obracać ale nie ma siły aby obrócić się dookoła obraca się o jakąś jedną trzecią obrotu i wraca z powrotem czasami zdarza się że obróci raz lub dwa razy sytuacja powtarza się przy obrotach w prawo i w lewo podczas próby obrotu słychać jakby silnik nie miał wystarczającej siły po zakończeniu cyklu prania rozpoczyna się cykl płukania i to już wszystko wygląda prawidłowo chodzi mi o obroty są prawidłowe i mocne po zakończeniu cyklu płukania spuszcza wodę tak samo wygląda sytuacja przy wirowaniu wszystko bez żadnych problemów co może być przyczyną w wyżej wymienionego problemu.
  • Helpful post
    feno
    Level 19  
    Zobacz pasek podczas prania czy się nie ślizga.
    rafal4891
    Level 2  
    Pasek był wymieniany na nowy tydzień temu zresztą jeśli ślizgałby się podczas prania to przy płukaniu też, a płukanie przebiega prawidłowo.
    wiesiekmisiek
    Level 33  
    Włącz jakieś intensywne pranie i sprawdź wówczas zachowanie praleczki. Na programach krótkich (program delikatne) pralka może tak się zachowywać.
    Gobro
    Level 31  
    Mnie to wygląda jakby był włączony program prania wełny ponieważ przy praniu wełny są takie krótkie obroty. Może coś nie tak z wybierakiem programu?