Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Zmywarka Electrolux ESL4201LO - pierwsza zmywarka. Nie uruchamia fazy mycia.

18 Maj 2019 20:26 192 7
  • Poziom 5  
    Witam.

    Jestem posiadaczem w/w zmywarki, jest to moja pierwsza zmywarka więc chciałbym przed serwisem zapytać czy nie popełniłem jakiegoś prostego błędu.

    Zmywarkę podłączyłem, aqua stop w pozycji od dołu, ciśnienie wody jest przewody drożne, podłączenie do syfonu prawidłowe. Zbiorniki prawidłowo zostały napełnione, detergent, płyn nabłyszczający oraz zbiornik soli. Wg instrukcji po uruchomieniu następuje 5 minutowe zmiękczanie wody a faza zmywania następuje po zakończeniu tego procesu. Problem pojawia się właśnie po 5 minutach zmywarka wydaję podwójny dźwięk zakończenia programu i na tym jej działanie się kończy, ponownie ustawiam program do zmywania i cykl się powtarza, słychać "burczenie" i ponownie dwa zaokrąglone sygnały zakończenia programu. Jestem laikiem gdyż to moja pierwsza zmywarka, proszę o podpowiedź, pozdrawiam
  • Poziom 24  
    Czy zbiornik na sól napełnił się wodą?
  • Poziom 35  
    Ustaw najkrótszy program i załącz, wszelkie nieprawidłowości są sygnalizowane sygnałem dźwiękowym.
    W razie problemów, zakładka Pomoc.
    Link
  • Poziom 5  
    wq instrukcji wlać jeden litr wody do zbiornika z solą, napełnić jeden kg soli - wykonane
  • Poziom 35  
    Czy słychać jak woda napełnia zmywarkę ?.
  • Poziom 5  
    nie słychać lecz odkręciłem aqua stop przy uszczelce było mokro
  • Poziom 35  
    Widać było siteczko, nie było pomarańczowej zaślepki?.
  • Poziom 5  
    było siteczko