Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyj±tek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że ogl±dasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji

22 Maj 2019 12:13 261 4
  • Poziom 2  
    Witam, stałem się niedawno posiadaczem VW Passat B6 z systemem multimedialnym RNS 510 z tego co się zorientowałem w wersji "A", po przekopaniu forów uznałem, że można mu wrzucić kart± pamięci muzykę na dysk, jednak system nie czytał dużych kart, więc zacz±łem od aktualizacji do SWL 4120A i wszystko git, SWL OK itd, na radiu doszedł do 20+22% i wyskoczył bł±d 202. Ekran przygasł i ciężko co¶ na nim zobaczyć. Użyłem płytki z SWL FIX, ale bez rezultatu. Czytałem podobny temat https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3223346.html , ale nie s±dzę, że padło co¶ "sprzętowo", ponieważ przy resecie ekran rozbłyska na sekundę, a potem jest czarny, tak jakby stracił sterownik do pod¶wietlenia. Jestem pocz±tkuj±cy i nie chcę za bardzo grzebać w radiu i je rozbierać, z góry dzięki za pomoc.

    Dodano po 3 [godziny] 24 [minuty]:

    po kilkunastu resetach i SWL FIX radio uruchomiło się i ekran znów jest pod¶wietlony, najpierw logo VW póĽniej komunikat o tym, że system nie może wystartować, póĽniej znów logo VW uruchamia się radio, mogę nim sterować przyciskami i pokrętłami, ale nie działa dotyk. Gdy włożyłem płytkę z SWL 3810A radio mieli, mieli i nic, gdy wkładam płytkę z SWL 4120A instalacja uruchamia się, ale dalej wszystko instaluje się do momentu RADIO 22% i error. Czy to może być wina płyty, czy soft jest nieodpowiedni, wszędzie czytałem, że SWL 4120 jest OK dla RNS 510 wersji A. Czy kto¶ mógłby pomóc. Z góry dzięki

    tutaj daje fotki wszystkiego co się dzieje

    RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji
    RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji
  • Poziom 36  
    tottoro napisał:
    wkładam płytkę z SWL 4120A


    Sk±d masz 4120 ?

    Z chomika ?
  • Poziom 2  
    Tak, ale próbowałem z różnych chomików i na razie bez rezultatu, SWL FIX uzyskałem tylko to, że radio odzyskało pod¶wietlenie i niby działa, ale wył±czyć go nie można i dotyk w ekranie dotykowym nie działa, gło¶no¶ć na radiu normalnie można przestawiać i częstotliwo¶ci też

    Dodano po 28 [minuty]:

    A i auto mapy wywalił, bo jak wcisnę map to krzyczy o płytę z nawigacj±

    Dodano po 33 [minuty]:

    i jedyna płyta która co¶ rusza to SWL 4120A, reszta czyli SWL 1200, SWL 5269 uruchamiaj± się ale przez brak reakcji ekranu dotykowego nie można nacisn±ć ok

    RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji a SWL 4120A gdy

    nic nie naciskam resetuje się i instalacja sama z siebie rusza dalej, aż do RADIO - 24% i kicha, mam też SWL 3810 uruchamia się pokazuje to okienko

    RNS 510 - brak pod¶wietlenia ekranu po aktualizacji

    i dalej tylko czarny ekran. Dodam, że jestem do¶ć cierpliwy, ale po 2 godzinach dalej nic się nie dzieje z SWL 3810.
  • Poziom 18  
    Zmienić płytę na jak± nagrywasz softy i dobrze wyczy¶cić laser nie zaszkodzi.
  • Poziom 2  
    płyty 3 różnych producentów, dwie różne nagrywarki i ta która co¶ ogarnia SWL 4120A zatrzymuje się dokładnie na RADIO-24% czarny ekran, wyrzuca płytę i zaczynaj± się te chocki klocki z pod¶wietleniem ekranu, SWL 4120A też od dwóch różnych pobrana

    Dodano po 8 [minuty]:

    Najlepsze jest to, że po SWL FIX działa wszystko oprócz wył±cznika i dotyku w ekranie dotykowym, tak nie byłoby problemu radio działa, s± zaprogramowane stacje, tylko nie można ich wybrać bo dotyk nie działa, navi odpala, tylko ż±da map bo był format dysku, SETUP pokazuje wszystko, a jak go przytrzyma to pokazuje się to tzw ukryte menu z wersj± oprogramowania

    Dodano po 4 [minuty]:

    a i przyciski w podsufitce wcze¶niej jak nacisn±łem taki pseudo mikrofonik to było głosowe wybieranie, teraz nie reaguje na ten guzik tylko na przycisk gło¶niczek/i oraz tak jakby nie słyszał komend

    Dodano po 14 [godziny] 29 [minuty]:

    Jako,że zawiesza się na instalacji RADIO-24% i potem jest "Radio library load failure" postanowiłem edytować jedyny działaj±cy SWL, czyli 4120A i wrzucić mu cały folder radio z SWL 1200, 3810A i potem z 5269. zobaczymy co będzie, je¶li dalej lipa, to spróbuję zamiast całego folderu podmienić poszczególne pliki pomiędzy wersjami, dam znać jakie efekty.

    Dodano po 1 [godziny] 54 [minuty]:

    Czy kto¶ kojarzy które pliki odpowiadaj± za "Radio Library" ??? w pliku INUOT.txt znalazłem nadpisywanie plików RADIO.FLI, RADIO6.FLI, NARRADIO.FLI, NARADIO6.FLI, JAPRADIO.FLI. Pierwszy z nich jest też w folderze RADIO, a pozostałych nie ma na płycie. Czy ten plik może powodować problem ???