Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm Passat - Włączył się alarm po rozładowaniu akumulatora

ask3 01 Jun 2019 10:58 2022 5
    ask3
    Level 2  
    Panowie !

Jakiś czas temu, ze względu na fakt, iż szwankowały piloty do alarmu przestałem z niego korzystać. Kluczyki leżały sobie ładnie w szafce. Leżały,ponieważ non stop gubiły łączność z autem. Gość kiedyś zsychronizował, ale po jakimś czasie znów się rozłączyły.

Wczoraj padł akumulator. Po jego naładowaniu, ku mojemu zdziwieniu, alarm się włączył i uaktywnił. Czemu ? Nie wiem. Nie mogę teraz odpalić auta, bo odcina zapłon. Kluczyki od alarmu oczywiście nie działają a ja nie mam pojęcia jak go wyłączyć. Ba ! Nawet nie mam pojęcia co to za alarm.

Przy bezpiecznikach jest jakiś przycisk, ale nie wiem nawet jak zdeaktywować to cudo.

Czy jak załącze zdjęcie pomożecie mi zidentyfikować nazwę i model alarmu ?
  • Helpful post
    feno
    Level 19  
    Standardowe zachowanie jak złodziej odcina zasilanie ta ma wyć.
    ask3
    Level 2  
    feno wrote:
    Standardowe zachowanie jak złodziej odcina zasilanie ta ma wyć.

Ale aku nie jeden raz juz mi padał. Alarm nigdy sie nie załączył. Ja zdaje sobie sprawę, ze przez internet nie jesteście w stanie dać wiary, że to moje auto, ale podpowiedzcie chociaż co to za alarm. Kiedyś wydrukowałem całą dokumentacje do niego, ale nie mam pojecia gdzie ona jest dzis.
  • Helpful post
    feno
    Level 19  
    Poprzednio jak padł może tak nie do końca często w głośniku od alarmu jest wyłącznik na kluczyk może wtedy był wyłączony czyli dyskretny.
    ask3
    Level 2  
    Poradziłem sobie. Sekwencja z włącznikiem serwisowym po wcześniejszym ustaleniu co to za alarm. Dzięki za pomoc !

Moderated By CameR:

...więc jaki to alarm ?

Reg. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji.

ask3
    Level 2  
    Alarm to Alcatraz HC 300