Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tani powerbank 2000 mAh jak najtańszy ale bezpieczny

helmud7543 08 Jun 2019 13:25 744 6
    helmud7543
    Level 43  
    Witam serdecznie. Potrzebuję jak najtańszy powerbank o realnej pojemności ok. 2000 mAh z zabezpieczeniem przed przeładowaniem aby nie eksplodował sam od siebie. Co kupić? Rozbiera ktoś te tanie i znalazł w miarę bezpieczne?
    banmar_2005
    Level 28  
    wszystkie są na ogniwach Lipo wiec zawsze istnieje małe ryzyko pożaru.
    szukaj z firmowymi akumulatorami, nie kupuj podrób i firm nieznanych
    helmud7543
    Level 43  
    A konkretniej, kolega by wskazał coś sensownego albo od jakiej kwoty takie się zaczynają?

Wiem, że to małe bomby ale mamy to w laptopadach, tabletach, telefonach itp więc uniknąć ryzyka się nie da. Dlatego też szukam czegoś co nie musi mieć wyszukanych parametrów ale by było względnie bezpieczne.
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    2000MAh? Trochę mało żeby mieć zapas energii.
    Co od bezpieczeństwa to International Civil Aviation Organization's (ICAO) uznało, że powerbanki poniżej 27000MAh są bezpieczne.
    Używam 2x Xiaomi 20000MAh, zjeździły ze mną pół świata i działają jak trzeba.

Chyba nie ma co popadać w paranoje i kupić coś popularnego i uznanego na rynku.
    M
    helmud7543
    Level 43  
    Widzę że Xiaomi są tanie i chyba taki wezmę. Robią niezłe smartfony więc chyba i powerbanki nie będą tragiczne.
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jeden z moich ma dobrze ponad 100 ładowań.
    Kupuj ze sprawdzonego źródła, kodem ze zdrapki zweryfikujesz oryginalność tu: https://www.mi.com/global/verify
    helmud7543
    Level 43  
    Ponieważ jest mi potrzebny na już nie cudowałem tylko kupiłem Xiaomi 10000 mAh 2S - będę miał okazję potestować.

EDIT> Może komuś się przyda:
    1. Można jednocześnie ładować powerbank i zasilać urządzenie, aczkolwiek podczas podłączania i odłączenia zasilania powerbanku na chwilę przerywane jest ładowanie urządzenia. Przy podłączeniu zasilania ładuje telefon wolniej.
    2. Ładowanie wyłącza się przy małym obciążeniu: podczas ładowania Galaxy S5 mini po naładowaniu do pełna rozłacza się, trzeba wyjąć i włożyć kabel żeby wznowił ładowanie, po czym znowu ładuje do 100% i wyłącza się.
    3. Po 6 godzinach oglądania filmów na Galaxy S5 mini powerbank wykazuje 75% naładowania.