logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kod do sparowania pilota UPC z Panasonic TX-P42S30

parabauer 11 Cze 2019 12:51 7452 2
REKLAMA
  • #1 18006316
    parabauer
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.
    Szukam kodu do sparowania pilota UPC z moim telewizorem. W manuału telewizora nie znalazłem tego kodu niestety. W internetach też nic nie ma. Ktoś pomoże laikowi?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18006748
    nomudrek
    Poziom 36  
    Ocena: 469
    Kod parowania dla telewizorów Panasonic to 2153, trzymamy około 10 sekund przycisk parowania na pilocie dekodera i wpisujemy podany kod. Kod można znaleźć w instrukcji obsługi dekodera.
    W załączniku lista kodów do różnych urządzeń, którymi może sterować dekoder Horizon.
    https://www.upc.pl/pdf/instrukcje/telewizja/upc_kody_ustawien_pilota.pdf
  • #3 18007439
    parabauer
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dzięki. Zadziałał kod 2153. Wprawdzie 10cio sekundowe parowanie przez przycisk parowania na pilocie nie zadziałało ale zrobiłem krok po kroku wg. UPC czyli: włączenie telewizora pilotem z Panasonica. Później wciśnięcie na pilocie UPC przycisku przyciszania przez jakieś 3s. i równoczesne wciśnięcie przycisku parowania do czasu zaświecenia się klawisza TV. Potem wpisałem ww. kod i telewizor się wyłączył. Następnie zapamiętanie ustawienia przez 5sek. wciśnięcie przycisku nagrywania rec.
REKLAMA