logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S4: Kamera przestaje działać po wymianie dotyku

qwazarpl 12 Cze 2019 19:24 1656 6
REKLAMA
  • #1 18008502
    qwazarpl
    Poziom 20  
    Ocena: 270
    Wymieniłem w telefonie dotyk.
    Po wymianie kamera z tyłu i z przodu działała normalnie.
    Po jakimś czasie obie przestały działać.
    Po uruchomieniu kamery jest komunikat o aktualizacji oprogramowania i po chwili telefon wraca do ekranu głównego.

Robiłem reset, ustawienia fabryczne z poziomu menu i bez pozytywnego skutku.

Coś jeszcze można zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 18012286
    GothPony
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Podmienialeś kamery? To raczej zbieg okoliczności, wymiana dotyku nic do tego nie ma, może po prostu któraś kamera się uwaliła i trzeba po prostu wymienić.
  • REKLAMA
  • #3 18012411
    qwazarpl
    Poziom 20  
    Kamery przeżyłem, po włączeniu działały i po nastu minutach już nie.
  • REKLAMA
  • #4 18012733
    gathor10
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    wejdz w *#0*# włącz najpierw tylną kamerę, a później przednią i zobacz która jest do wymiany. Jeśli obie zadziałają to zrób softa.
  • REKLAMA
  • #5 18012814
    qwazarpl
    Poziom 20  
    Nie działa żadna.
  • #6 18012956
    gathor10
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    Płyta do naprawy. Wrócę do tematu w poniedziałek.
  • #7 19913266
    hajduk92
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Miałem przed chwilą podobny problem. Po włączeniu aparatu telefon się zacinał i nie pokazywał w ogóle obrazu, jakby aparat był fizycznie uszkodzony. Pojawiał się komunikat błąd kamery i możliwość naciśnięcia "OK". Po kliknięciu ok, aplikacja aparatu się zamykała i telefon się przez moment zacinał. Po chwili działał normalnie. Reset nie pomagał. W menu diagnostycznym*#0*# nie działała kamera przednia i aparat główny. Wyświetlał się monit o błedzie kamery, albo dataline transfer error, ewentualnie tymczasowa zwiecha i powrót do menu głównego. Wymieniłem aparat i dalej to samo. Aha i latarka też nie działała. Po załączeniu aplikacji Latarka pojawiał się błąd i zamknięcie aplikacji. Rozwiązaniem problemu było wejście w Ustawienia/Więcej/Menedżer aplikacji/Wszystkie/Aparat/Wyczyść pamięć oraz Wyczyść dane. Później włączyłem aparat i pojawił się monit żeby czekać bo trwa aktualizacja aparatu. Po odczekaniu kilku sekund wszystko wróciło do normy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z kamerą w Samsung Galaxy S4 po wymianie dotyku. Początkowo obie kamery działały, ale po pewnym czasie przestały reagować, a przy próbie uruchomienia kamery pojawiał się komunikat o aktualizacji oprogramowania. Użytkownik próbował resetu oraz przywrócenia ustawień fabrycznych, jednak bez skutku. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie stanu kamer oraz diagnostykę za pomocą kodu *#0*#. W przypadku braku działania kamer, zasugerowano, że problem może leżeć w płycie głównej. Inny użytkownik opisał podobny problem, który został rozwiązany przez wyczyszczenie pamięci i danych aplikacji aparatu, co przywróciło funkcjonalność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA