Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Polo 9n - Uzbrojony alarm - Nowy moduł centralnego zamka.

Gregor290 17 Jun 2019 16:01 1044 5
    Gregor290
    Level 9  
    Witam.

W Polo 9n IV mam fabryczny autoalarm jak i centralny zamek. Kupiłem ostatnio nowy moduł centralnego, a ka RTX, podłączyłem i wszystko działa jak należy. Ale pojawił się problem, auto z nowego pilota zamyka się i otwiera ale nie rozbraja alarmu. Zamykam auto, następnie otwieram, otwieram drzwi i wyje alarm. Alarm dopiero fabrycznym pilotem mogę go wyłączyć. Pytanie jak to rozwiązać? Jestem w stanie zrezygnować z alarmu tylko jak to zrobić, czy coś źle podłączyłem? Polo 9n - Uzbrojony alarm - Nowy moduł centralnego zamka.
    Gregor290
    Level 9  
    Refresh. Problem dalej nie rozwiązany. Nie chcę zakładać nowego tematu
    jurekk55
    Level 36  
    Wkładką rozbrajasz alarm?
    Gregor290
    Level 9  
    jurekk55 wrote:
    Wkładką rozbrajasz alarm?

Jak wyżej pisałem Auto posiada fabryczny centralny zamek z pilotem (scyzoryk). Nie zawsze działał i dołożyłem nowy sterownik.
  • Helpful post
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Gregor290 wrote:
    RTX, podłączyłem i wszystko działa jak należy

W którym miejscu (dokładnie) i w jaki sposób podłączyłeś sterowanie CZ w samochodzie ?
    Prawdopodobnie masz niewłaściwie wpięty sterownik w instalację samochodu i jednocześnie z "zamknięciem" auto uzbrajasz fabryczny alarm.
    Gregor290
    Level 9  
    No na to wychodzi, tak jak mówisz. Zamykając uzbraja a później nie rozbraja. Podłączyłem pod niebiesko/biały w słupku kierowcy (wiązka później idzie do drzwi.